Projekt “Zdrava prehrana” u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec

Učenici nižih razreda OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i njihovi učitelji ove su školske godine provodili projekt “Zdrava prehrana”. U projektu je pomagao i nutricionist, dr. Branko Vrčić iz Doma zdravlja Čakovec kao i školska kuharica, gospođa Vesna Kofjač.

Dr. Branko Vrčić održao je predavanje o zdravoj prehrani za roditelje, a ujedno je pohvalio školski jelovnik koji se sastoji od zdrave i raznolike hrane kakvu upravo moraju jesti djeca ovog uzrasta za pravilan rast i razvoj. U projektu su sudjelovali svi učenici nižih razreda.

Tako su učenici prvih razreda učili lijepo postavljati stol i pristojno se za stolom ponašati što su prikazali crtežima i stripovima. Učenici drugih razreda pripremali su zdravi sok od kopriva koji čisti tijelo od štetnih tvari, fini med od maslačka i zdravi kruh od raženog brašna. Učenici trećih razreda proučavali su piramidu zdrave hrane, slagali salatu od maslačka i čips od jabuka.

Četvrti razredi pekli su pitu od jabuka, pogačice od krumpira, kolačiće koji se u Međimurju daruju djeci za Valentinovo, pogaču od žemlji i trgance sa zeljem. Projekt je bio vrlo zabavan, poučan i svi su uživali u njegovu provođenju. Na kraju je nastala “Naša mala kuharica” u kojoj su zapisani svi recepti, a učenici su je sami i ilustrirali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije