nezaboravno iskustvo

FOTO Posjet učenika OŠ Belica Savezu Roma ‘Kali Sara’ u sklopu projekta ‘Dođi u REKC!’

Nezaboravno iskustvo ostvareno 25. travnja 2024. godine učenici 3.a i 3.b razrednog odjela dugo će pamtiti

Ljubazni djelatnici Saveza dočekali su učenike izuzetno srdačno na čelu s gospođom Majom Grubišić. Uz riječi pozdrava i dobrodošlice uz Maju Grubišić učenike je pozdravio i saborski zastupnik Veljko Kajtazi.


Kroz igru i druženje te podučavanje prilagođeno dobi, učenici su se upoznali s romskom kulturom i tradicijom, stjecali su znanje, razvijali komunikacijske i jezične vještine, usvojili dodatna znanja o kulturnom i znanstvenom stvaralaštvu Roma, kroz igre naučili činjenice o najvažnijim romskim simbolima, upoznali istaknute osobe iz romske povijesti te upoznali mogućnosti koje nude knjižnica i čitaonica s literaturom vezanom uz romsku povijest i kulturu. Nakon zanimljivog edukativnog predavanja i radionica učenici su prošli kroz prostor radija koji je ujedno i prvi radio na romskom jeziku u Hrvatskoj.


Učenike su kroz radionice vodili izuzetno susretljivi i visokoobrazovani mladi ljudi. Do izražaja je došla borbenost, zajedništvo, prijateljstvo, razigranost i veseli dječji smijeh. Da je sve bilo besprijekorno organizirano, da su radionice odlično osmišljene i primjerene vidljivo je po reakciji učenika i želji da se ponovno vrate na radionice.


Osim zanimljivih radionica domaćini su pripremili sendviče, sokove, slatkiše i poklončiće za sve učenike. Nisu izostale ni posebne nagrade za svaki tim koji je sudjelovao na radionicama. U radnoj atmosferi ispunjenoj igrom i brojnim aktivnostima vrijeme je brzo proletjelo. Razrednice Vesna Herman i Lidija Hertarić izuzetno su ponosne na učenike koji su sudjelovali u ovakvom obliku edukacije kroz koju su naučili, osvijestili i razbili neke predrasude koje su možda do tada imali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije