ČAKOVEC

FOTO U Srednjoj školi Čakovec obilježeni dani preventive

Žamor naših učenika, smijeh djece, razgovori roditelja, baka i djedova, prijatelja, brojnih posjetitelja i znatiželjnika ispunili su hodnike naše škole u subotu na Danu preventive koji su organizirali stručni aktivi medicinskih sestra i tehničara te fizioterapeuta

Program koji su pripremili naši medicinari bio je uistinu bogat i raznovrstan. Tako su posjetitelji mogli naučiti sve o dojenju, „baby handlingu“ i laktaciji, posjetiti radionice s temom poremećaja cirkulacije i metabolizma, provjeriti vrijednosti krvnoga tlaka i glukoze u krvi, saznati procjenu rizika za nastanak srčanožilnih bolesti te dobiti stručni savjet i preporuku.

Mogli su posjetiti „Malu bolnicu“ te sudjelovati u radionicama mentalnoga zdravlja i pružanja prve pomoći. Neki su vježbali u ritmu glazbe, neki se opustili u „welness“ centru, a neki obavili pregled sumnjivih promjena na koži ili odradili kirurški pregled i prijevoj rane. I sve to začinjeno finim i zdravim slasticama od sušenoga voća i orašastih plodova.

Bilo je zanimljivo, poučno i primjenjivo, jednom riječju, bio je to dan za pamćenje – naši su učenici dobili jedinstvenu priliku pokazati svoja znanja i vještine, a naši nastavnici priliku za ponos što su oni koje poučavaju ovaj poseban zadatak odlično odradili.

Na potpori i pomoći u realizaciji ovoga vrijednog projekta naši medicinari zahvaljuju ravnateljici Gordani Ramušćak te dragim gostima iz čakovečke Županijske bolnice – ravnatelju Igoru Šegoviću, liječnicima Milici Gabor, Tomislavu Novinščaku, Andreju Proševu i Svenu Palu te pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo Valeriji Korent.

Zahvale idu i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te njegovoj ravnateljici Marini Payerl-Pal i pomoćnici ravnateljice za kvalitetu Ines Novak. Veselimo se novim ovakvim događanjima i novim susretima! Bravo, medicinari!!!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije