OŠ TOMAŠA GORIČANCA

MALA SUBOTICA Učenici osvojili nagrade u projektu ‘Florijan i ja’ i na Dječjem Kranjčiću

OŠ Domašinec i PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec provode projekt „Florijan i ja“ posvećen Florijanu Andrašecu

Otvorenje izložbe učeničkih radova održano je u petak, 26. travnja 2024.

Ovogodišnja tema bila je: Godina i 12 mjeseci prema Andrašecovoj pjesmi Leto za letom premine. Učenici su svoje umijeće pokazali u 3 kategorije – likovnoj, literarnoj i u tehničkoj kulturi. Na natječaj se javilo 37 škola iz 13 hrvatskih županija te iz Republike Mađarske.

I ove godine su na natječaju uspješni bili i učenici Tomaša Goričanca Mala Subotica. Tako je Mara Strnad, 4.a dobila 1. nagradu za likovni rad. Pohvaljeni su i likovni radovi Eve Mlinarić, 4.a, Grete Zamuda, 4.a, Istoka Jekića, 1.a te Zoye Risović, 1.a. U literarnoj kategoriji pohvaljena je i Gretina pjesma Leto.

Učenici su sa svojim mentoricama Ljiljanom Rinkovec i Slavicom Švec nazočili otvorenju izložbe u Dekanovcu te barem nakratko koračali stazama Andrašecovog života.

Susret hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“

U Hrvatskom domu u Križevcima održana je 27. travnja 2024. završna svečanost 13. Susreta hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Tema ovogodišnjeg stvaralaštva bila je hrabrost.

Natječaj obuhvaća literarno (poezija, proza i igrokazi) i likovno stvaralaštvo djece. Kao rezultat dječjih radova nastao je zbornik „Darovi hrabrosti“. Nakon svečanog uručenja nagrada učitelji i učenici sudjelovali su u radionicama u OŠ Ljudevita Modeca. Na samom kraju druženja upriličen je turistički obilazak Križevaca. OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica već tradicionalno sudjeluje na Dječjem Kranjčiću.

Ove godine je pjesma Grete Zamuda Što je kuražen osvojila 2. nagradu. Drugom nagradom nagrađen je i likovni rad Vide Brodarić,. Na likovnoj izložbi izloženi su i radovi Eve Mlinarić i Mare Strnad. Vida i Greta su zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicom Ljiljanom Rinkovec provele nezaboravan dan u Križevcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije