ERASMUS+ Učenici SŠ Čakovec i SŠ Prelog na dvotjednoj praksi u Sloveniji

Dok su drugi učenici odmarali i punili baterije za nove izazove, 14 učenika Srednje škole Čakovec i Srednje škole Prelog dio ljeta proveo je radno na praksi u Sloveniji. Zahvaljujući Erasmus+ projektu The Mobility Bridge III koji je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Učenici smjera kuhar, konobar, hoteljersko-turistički komercijalist te fizioterapeutski tehničar praksu su obavljali u luksuznim Termama Vivat u Moravskim Toplicama u Sloveniji i to u dvije grupe, od 1. do 14. i od 15. do 28. kolovoza.

Učenicima je praksa priznata kao praksa odrađena u Hrvatskoj, a uz to su se kuhari, konobari i hoteljersko-turistički komercijalisti upoznali s načinom rada u jednom velikom hotelskom kompleksu, usavršili svoje komunikacijske i organizacijske vještine te stekli nove vještine odnosa i komunikacije s klijentima.

Učenice Srednje škole Čakovec, smjera fizioterapeutski tehničar pak su se upoznale s novim tehnologijama i primjenom suvremenih uređaja na području fizikalne terapije, odabirom i primjenom specijalnih ulja pri masaži, svladale su nove masažne tehnike te naučile raditi u timu.

Uz stručnu praksu, slobodno vrijeme su iskoristili za posjet i razgledavanje prekrasne Ljubljane i romantičnog Maribora, a posjetili su i Bukovniško jezero i Tropski park u Prekmurju.

Ovaj projekt ocjenili su izvrsnom prilikom za stjecanje novih znanja i isukstava, a omogućio im je i razvoj njihovih komunikacijskih vještina i poznavanje stranih jezika, što će im itekako dobor doći za koju godinu kada dođu na tržište rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije