SARA TUŠEK najbolja na državnom Natjecanju iz kemije u kategoriji radova

Najbolji kemičari iz cijele Republike Hrvatske boravili su u Sv. Martinu na Muri, jer je upravo Osnovna škola Sveti Martin na Muri bila domaćinom 26. Državnog natjecanja iz kemije za 42 učenika osnovnih škola, koji su stigli u pratnji svojih mentora. Susjedna škola Štrigova udomaćila je 77 učenika srednjih škola i njihove mentore.

Svečani program otvaranja, koji su pripremili učitelji i učenici OŠ Sv. Martin na Muri, održan je u hotelu Spa Golfer LifeClass Terme Sveti Martin. Gostima, mentorima i učenicima najprije su se obratili ravnatelji, Tomislav Paljak iz OŠ Sv. Martin na Muri i Stanislav Rebernik iz OŠ Štrigova, koji se ujedno i obratio kao načelnik općine Štrigova.

U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, državni tajnik znanosti i obrazovanja mr. sc. Hrvoje Šlezak obratio se prisutnima. Ljepote našega kraja predstavio je načelnik Općine Sv. Martin na Muri Franjo Makovec.

Svim učenicima, župan Međimurske županije Matija Posavec poželio je puno uspjeha u natjecanju. Ispred Agencije za odgoj i obrazovanje, Olgica Martinis uputila je nekoliko riječi dobrodošlice, kao i Vesna Petrović Petroković, u ime Hrvatskog kemijskog društva.

Da natjecanje bude provedeno u najboljem redu pobrinula se i obratila sa nekoliko riječi prisutnima, Draginja Mrvoš-Sermek. Aleks Logožar, učenik 4. razreda gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca, koji je ujedno i sudjelovao na natjecanju i postigao odlično treće mjesto, službeno je natjecanje, uz pomoć dobošara, proglasio otvorenim.

Natjecanje se provodi u sedam kategorija, osim natjecanja u znanju, kemičari su se okušali i u praktičnom radu, izvodeći zadane pokuse, dok je još i osam natjecatelja srednje škole prezentiralo svoje samostalne radove. Osim same škole, učenici i mentori, imali su priliku na izletu i sami upoznati i vidjeti ljepote kraja u kojem su boravili.

Od međimurskih učenika sudjelovali su Paula Horvat iz II. OŠ Čakovec, Gracia Grabarić, Luka Košir, Aleks Logožar i Sara Tušek (Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec) te Leon Šopar iz Tehničke škole Čakovec. U kategoriji 7. razreda, Paula Horvat osvojila je 15. mjesto. U kategoriji 3. razreda srednje škole, Gracia Grabarić bila je peta, a Luka Košir trinaesti.

Aleks Logožar u kategoriji 4. razreda srednje škole bio je odličan treći, a najbolji rezultat naših predstavnika postigla je Sara Tušek prvim mjestom u kategoriji samostalnih radova. U istoj kategoriji, Leon Šopar bio je osmi.

Priznanja su najboljima podijeljena na zatvaranju, svečanim programom za koji se pobrinula OŠ Štrigova, u hotelu Spa Golfer LifeClass Terme Sveti Martin. Završna točka na zatvaranju je pripala članovima državnog povjerenstva, čiji član je bio i učitelj OŠ Sveti Martin na Muri, Dražen Crnčec. Točkom iznenađenja, pjesmom uz gitaru, priveli su kraju 26. Državno natjecanje iz kemije.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije