Humana gesta učenika frizera: Uljepšali štićenike za blagdane

Danas je u Domu za odrasle osobe u Orehovici bio poseban dan. I to ne bilo kakav. Njemu su se posebno radovale štićenice doma i to pogotovo on kojima je stalo do vanjskog izgleda, njihove frizure.

Da bi one uz dane nadolazećih blagdana na neko vrijeme promijenile svoje frizure za to se svojim poklon umijećima pobrinulo šest učenica završnog razreda frizerskog smjera Gospodarske škole u Čakovcu.

Akcija je osmišljena suradnjom nastavnice struke Nives Kocijan iz Gospodarske škole u Čakovcu te Studija Kose ‘Boris’ iz Čakovca, koji će biti i stručno vodstvo učenicama. Boje i sredstva za njegu kose donirala je tvrtka Škegro d.o.o. iz Zagreba.

Kroz svoj trosatni rad kroz kreativne ruke budućih frizerki prošlo je više desetaka osoba koje se danas ‘štimaju ‘ svojim izgledom.

Prema riječima ravnateljice ustanove Suzane Belović ovu je prva takva organizirana akcija koja je odmah naišla na plodno tlo i daje smjernice za iduće, a sve u svrhu ljepšeg, boljeg i kvalitetnijeg života u ustanovi.

– Štićenicima to mnogo znači jer im skromni džeparac ne dozvoljava takve frizerske ‘zahvate’ kakvima su bile podvrgnute danas – dodala je ravnateljica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije