Fotografijom za ljepši i čišći okoliš: Uspjeh Foto-grupe OŠ iz Pribislavca

– S ponosom objavljujem još jednu lijepu vijest koju je ostvarila moja Foto-grupa. I ove godine sudjelovali smo na natjecanju ‘Eko fotke’ gdje je učenica Ana Lesar osvojila brončanu plaketu, a Leona Vadlja dobila pohvalu za fotografiju.

Važno je istaknuti da je ovo bio natječaj na nivou RH. Njihovi radovi biti ce izloženi u OŠ Ferdinandovec. Bravo djevojke i bravo svim članicama Foto-grupe, ponosna sam na vas – rekla je za naš portal Miroslava Novak, prof., voditeljica Foto-grupe u OŠ-i ‘Vladimir Nazor’ Pribislavec. Riječ, dvije o natječaju.

Provodi u okviru međunarodnog programa eko-škola. To je natječaj za učeničku eko-fotografiju koji se raspisuje na razini svih osnovnih škola Republike Hrvatske. Pokrovitelj je tog projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Svrha je projekta poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu, te osvješćivanje potrebe da je pojedinac dužan živjeti u suglasju s prirodom. Projekt se počeo provoditi u školskoj 2001./2002. godini i od tada ga svake godine redovito organiziramo – kaže ponosna voditeljica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije