Spašeni život i imovina

>> Spašeni život i imovina

Međunarodna vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara ‘OŠ Hodošan 2016.’

Prilikom kuhanja na plinskom štednjaku školske kuhinje došlo je do zapaljenja. Sami djelatnici započinju gašenje aparatom za početno gašenje. U tome nisu uspjeli, zovu OKC JVP Čakovec na broj 193. Kako Škola i Vrtić imaju izrađen i prihvaćen plan za evakuaciju, a djelatnici su obučeni za provođenje evakuacije, sami je započinju za 179 ugroženih učenika i 38 polaznika vrtića…

Tako je započela Međunarodna vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara “OŠ Hodošan 2016.” Svi djelatnici ove škole položili su potrebne ispite za rad na siguran način, prvu pomoć i zaštitu od požara. Ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić je tijekom vježbe dodatno educirao evakuirane učenike i djelatnike. Posebno bih pohvalio nikad prekinutu ili zapostavljenu suradnju s DVD Hodošan, ali i svim društvima na našem školskom području:

– Brzu i učinkovitu pomoć školi su preko sustava obavještavanja dala dobrovoljna vatrogasna društva Zajednice vatrogasnih društava D. Kraljevec – Goričan iz Hodošana, Donjeg Kraljevca i Goričana, te JVP Čakovec. Međunarodni karakter osiguralo je sudjelovanje DVD Letenye iz Republike Mađarske čiji su članovi slučajno bili “u posjetu” prijateljskom DVD Hodošan. Zahvaljujući edukaciji učenika i djelatnika OŠ Hodošan te spremnosti vatrogasaca spašeni su životi i imovina – rekao je ravnatelj Barić.

Prilikom izlaska jedna učenica je povrijeđena i ostala u zadimljenoj prostoriji, a odgojiteljice u vrtiću su ustanovile da je i njihovo dijete ostalo u prostoriji. Nakon izvlačenja povrijeđenih od strane vatrogasaca u specijalnim odijelima prvu pomoć povrijeđenima pružila je uvijek spremna ekipa Podmlatka Crvenoga križa OŠ Hodošan Viktorija Horvat, Ema Višnjić, Tamara Barić, Karla Lovrenčić i Ivana Špilek predvođenih mentoricom Monikom Kanižaj.

Vježbu su pratili pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanjeČakovec Ladislav Söke, zapovjednik JVP MŽ Mladen Kanižaj, tajnik VZ MŽ Dragutin Trupković,a vježbom je rukovodio zapovjednik VZO D. Kraljevec – Goričan Slavko Loparić. Agilni predsjednik DVD Hodošan Andrija Ilijaš poklonio je majice grupi najmlađih školaraca koje je vatrogascima sponzorirao domaći Restoran “Zelengaj”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije