OŠ T. Goričanca Mala Subotica: Škola u prirodi učenika četvrtih razreda

Učenici Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica bili su od 23. svibnja 2016. do 27. svibnja 2016. u školi u prirodi u Šibeniku.

Školske klupe su zamijenili nastavom na putu,bez školskog zvona. Svaki dan bio je ispunjen brojnim aktivnostima i izletima. Razgledali su i upoznali kulturno-povijesne spomenike Zadra i Šibenika, slušali zanimljive priče iz prošlosti, ali i sadašnjosti ovih gradova. Akvarium u Šibeniku približio im je zanimljiv svijet skriven pod morem.

Za neke i prva plovidba brodom do otoka Prvića. Posebno vrijedna je bila posjeta Memorijalnom muzeju Fausta Vrančića u jer je bilo moguće poigrati se modelima njegovih izuma. Sve o pticama grabljivicama,sokolovima i sovama ušarama, naučili su od barba Emilija u Sokolarskom centru u šibenskoj Dubravi. Jedinstvena je prilika bila približiti se tim veličanstvenim pticama. Na kraju, bili su oduševljeni ljepotom prirode u NP Krka.

Učionica je ponekad bila neka od soba, ponekad terasa hotela, obala mora, stepenice na trgu ili gradskoj uličici. No, bilo je i kupanja, igre, zabave, večernjeg disco programa na kojem se plesalo u pidžamama, birale se najljepše frizure i pokazala kreativnost u osmišljavanju točaka s kojima su se predstavili učenici po sobama.

Pet prekrasnih dana začas je prošlo, a učenici su se vratili bogatiji za jedno nezaboravno iskustvo.

Učenici 4.b razreda su u svojim šetnjama uz more te ostalim izletima sakupljali zanimljive predmete što ih je izbacilo more. Daščica je nađena na Prviću, gdje smo doznali kako alge mogu biti skliske i ubrzati ulazak u more. Školjkice i konopac su pronađeni na obali kanala sv.Ane, kada su se rješavale razredne ljubavne zavrzlame. Travke i cvijeće skupljeni su kad su se pripremale lude cvjetne frizure za friz-party… Tako je nastao naš razredni suvenir, sličan neobičnim ribama koje smo vidjeli u akvariju. Ima posebno značenje za nas jer smo ga sami osmislili, zapravo – doživjeli.

Podsjećat će na sve one vesele i nezaboravne trenutke provedene u školi u prirodi.

Fotografije iz škole u prirodi se mogu razgledati na Facebook stranici škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije