U romskom naselju Parag počinje nova sanacija divljeg deponija smeća

‘Ekološka bomba’ u romskom naselju Parag u Trnovcu ipak će biti ‘deaktivirana’ i neće eksplodirati. Naime, nakon dvije godine pregovora, na adresu Općine Nedelišće stigla je odluka Fonda za zaštitu okoliša kojem se kreće u novu sanaciju ilegalnog odlagališta otpada, koju će Fond sufinancirati u iznosu od 60 posto troškova, dok će Općina Nedelišće iz svojeg proračuna izdvojiti 40 posto sredstava.

Riječ je o 1400 tona smeća koje se nakupilo od posljednje sanacije, koja je provedena prije deset godina, kazao je općinski načelnik Darko Dania. Danas (petak) u Parag dolaze bageri koji će početi smeće skupljati na nekoliko punktova, kako bi se olakšao sam odvoz na deponij u Totovcu.

Iako su nekakve početne računice ukazivale na to kako će ova sanacija koštati 1.500.000 kuna, Dania kaže kako je s Gradom Čakovcem i GKP Čakom postignut dogovor o cijeni od 500.000 tisuća kuna plus prijevoz od 120.000 kuna. Ovo nije prvi interventni odvoz smeća iz Paraga, no, ovaj put to je posljednji koji će financirati Općina Nedelišće i Fond za zaštitu okoliša. Nakon sanacije, koja će potrajati od sedam do deset dana, Općina će svako kućanstvo u Paragu zadužiti s kantama za smeće i regulirati odvoz smeća kao i kod svih ostalih kućanstava na području općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije