PODIGNUTE OPTUŽNICE

PARAG – OREHOVICA Sijevali su noževi u naseljima Roma

Supruga Vesna i otac Darko optuženi su za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva

Sredinom studenog prošle godine, prije nekoliko mjeseci, sijevali su noževi u romskim naseljima Parag i Orehovica. Dvije su osobe tada osumnjičene za pokušaj ubojstva, a sve se zbilo dan za danom. U međuvremenu su provedene istrage te su protiv okrivljenih 58-godišnjaka i 24-godišnjakinje podignute optužnice.

Počelo je u Paragu, u petak, 17. studenog, jedan sat poslije ponoći. U obiteljskoj kući posvađali su se vanbračni partneri. Deblji kraj u svađi s 24-godišnjakinjom izvukao je njen 30-godišnji partner.

-Tijekom svađe s vanbračnim suprugom, u cilju da ga usmrti, nožem dužine oštrice osam centimetara zadala mu je ubode u području trupa i desne ruke. Nanijela mu je teške tjelesne ozljede u vidu ubodne rane prsnog koša i lijevog bubrega, s krvarenjem u trbušnu šupljinu, kao i oštećenja tetive desne šake – stoji u optužnici podignutoj protiv 25 – godišnje Vesne O.

Inače, u prvim izvještajima stajalo je kako je 30-godišnjak prvo nju izudarao po glavi; oboje su bili alkoholizirani. Tužiteljstvo pak sad, optužnicom, ističe kako je upravo ona njega ranije zlostavljala. Navodi se kako ga je mjesec dana ranije izgrebala po glavi i nožem porezala po uhu.

Također, u policijskom izvještaju stajalo je kako su njegove ozljede bile opasne po život, ali to sad u optužnici ne piše. Optužena 24-godišnjakinja, majka četvero djece, nalazi se u istražnom zatvoru.

Dan za danom

Idućeg dana, u subotu, 18. studenog, oko 23 sata dogodio se novi okršaj. Ovaj put zbilo se to u Ulici grofa Feštetića u naselju Roma kod Orehovice. Za pokušaj teškog ubojstva osuđen je 59-godišnji Darko O.
Nakon kraće prepirke, izvijestila je tada policija, nožem je nekoliko puta ubo 29-godišnjaka. No njegovi ubodi nisu bili toliko opasni pa su u bolnici konstatirali da je 29-godišnjak lakše ozlijeđen, dodali su.
Riječ je bila o ocu i sinu. No i u ovom slučaju kvalifikacija ozljeda je nakon istrage osjetno izmijenjena.-Nožem mu je zadao više uboda u prsni koš i slabinsku regiju te mu je nanio tjelesne ozljede opasne po život. Smrtna posljedica izbjegnuta je hitnom medicinskom intervencijom – stoji danas u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Tužiteljstvo dodaje kako je otac maltretirao sina posljednje četiri godine. Živjeli su zajedno, a otac ga je napadao verbalno i fizički te ga je pri tome više puta zlijedio. Toga dana izbo ga je kuhinjskim nožem duljine oštrice deset centimetara!

I on se nalazi u istražnom zatvoru, a prethodno je tri puta osuđivan. Prije 15 godina osuđen je zbog kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži, na pet godina zatvora. U posljednjih nekoliko godina pak je dva puta osuđen zbog ozljeđivanja bliske osobe – ali oba puta je dobio uvjetnu kaznu. Riječ je o udovcu, ocu osmero djece.

Istražni zatvor je osumnjičenima za pokušaj teškog ubojstva određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te opasnosti od dovršetka “pokušanog” kaznenog djela.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3592

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije