Vijeće učenika Međimurske županije održalo edukaciju o izborima

Iako su izbori gotovo iza ugla, politička je pismenost, kao i izlaznost na izbore veoma niska. To se posebno odnosi na mlade birače, te je upravo iz tog razloga Vijeće učenika Međimurske županije odlučilo organizirati kratku edukaciju na temu izbornog prava za sve zainteresirane maturante.

Predavanje je u srijedu, 4. studenog u prostoru Učeničkog doma u Čakovcu održala mlada studentica politologije, Ljubica Novak. Na učenicima pristupačan način studentica je mladim biračima iznijela informacije o izbornim pravilima u Hrvatskoj, preferencijalnom glasovanju i političkim opcijama u našoj izbornoj jedinici. Učenici su tako dobili jasniju sliku o političkom sustavu u Hrvatskoj i, nadajmo se, poticaj da ove nedjelje izađu na parlamentarne izbore.

Edukaciju, koja je bila u potpunosti nestranačka, organiziralo je Vijeće učenika Međimurske županije, na čelu sa predsjednicom Ivom Ružić i zamjenikom Lukom Bisterom, a potrebno je zahvaliti se i Hrvatskom saboru, koji je za predavanje osigurao informativne letke o svom radu, te predavačici koja je zanimljivim izlaganjem zainteresirala mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije