Dan Općine Sveti Juraj na Bregu u znaku kulture, sporta i vina

Općina Sveti Juraj na Bregu radosno i svečano će obilježiti i proslaviti svoj Dan općine i svog nebeskog patrona svetog Juraja mučenika, čiji spomendan slavimo 23. travnja.

Po mnogima najljepša međimurska općina, koja iz godine u godinu bilježi napredovanje na svim područjima, poglavito u predškolskom odgoju, školstvu, kulturi, vinogradarstvu, vinarstvu i športu ima razloga za veseliti se mnogim uspjesima, a nova sportska dvorana i proširena osnovna škola sigurno su najveći razlog za biti dobre volje.

Svečanosti započinju u četvrtak, 23. travnja na Jurjevo, svečanom proštenjarskom Svetom misom koja započinje u 11 sati, a u 17 sati je večernja Sveta misa. Tog dana ne smije se pozabiti gvirc i šifreci, na štandovima kod crkve i farofa.

Središnji društveni događaj je Svečana sjednica Općinskog vijeća, koja će se u 19 sati održati u Domu kulture “Dr. Jurica Murai” u Pleškovcu. Nakon sjednice oko 20 sati na rasporedu je najljepši trenutak Dana općine, a to je Degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom, domaćih vinara.

Idućeg dana, 24. travnja od 19 sati u Domu kulture Dr. Jurica Murai, prikazuje se cabaret predstava “Singerica” – Jagode Kralj Novak. Dani Općine Sveti Juraj na Bregu, završavaju u subotu, 25. travnja finalom Kupa Hrvatske u zračnoj pušci i pištolju u športskoj dvorani kod OŠ Ivana Gorana Kovačića. Natjecanje započinje u 9 sati.

Navečer u 19 sati u Domu kulture Dr. Jurica Murai, održava se književna večer triju autor(ic)a (Kos, Kralj i Kutnjak). Predsjednik Općinskog vijeća Marijan Rodinger i općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović, pozivaju sve mještane, njihove prijatelje i goste, kao i sve one koji radu dolaze u ovo lijepo mjesto da dođu zajednički se radovati sa općinskim djelatnicima i svim dobrim i dragim ljudima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije