Dvadeset i osam žitelja podnijelo zahtjeve zbog oštećenja kuća

Pod predsjedanjem gradonačelnika Dražena Srpaka, održana je 72. sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće. Na sjednici je gradonačelnik prihvatio zaključak prema kojem je 28 žitelja Murskog Središća i Štrukovca, prijavilo oštećenja na svojim kućama uzrokovanih od teretnog prometa na Državnoj cesti DC 209.

Grad će zahtjeve za odštetu proslijediti upravitelju ceste DC 209 u ispostavi Javnog poduzeća Hrvatske ceste u Varaždinu. Na sjednici je donijeta Odluka kojom gradonačelnik prima na znanje poziv Međimurje plina Čakovec, za dostavu zahtjeva za izgradnju ili rekonstrukciju plinske mreže. Kolegij zadužuje pročelnika Ureda grada, Miljenka Štefanića i referenta za graditeljstvo Antuna Šimunića, da Međimurje plinu upute zahtjev u kojem posebne naglaske treba staviti na Čakovečku ulicu u Peklenici, Aglomeraciju i ulice Martinska i Antuna Mihanovića u Murskom Središću i planiranu Pješačko – biciklističku stazu Mursko Središće – Čakovec.

Gradonačelnik Dražen Srpak će odlukom Kolegija potpisati Sporazum s Međimurskim vodama Čakovec, o uređenju međusobnih odnosa u financiranju radova i ostvarenju projekta izgradnje produžetka vodovodne mreže u ulici Franje Koroša u Murskom Središću, ukupne investicijske vrijednosti 20.453,13 kuna, a novci će se osigurati rebalansom Gradskog proračuna za 2015. godinu.

Na kolegiju je rečeno kako je Grad Mursko Središće, na natječaj Ministarstva gospodarstva – Uprava za energetiku i rudarstvo, prijavio obnovu fasade zgrade stare škole u Murskom Središću u kojoj je se nalazi Dječji vrtić Maslačak i certificiranje javne rasvjete na području grada.

Iz Ministarstva je stigao odgovor da projekti nisu odobreni zato što je natječaj bio otvoren do iskorištenja sredstava koja su bila već iskorištena, premda se grad na natječaj javio u roku od dva dana. Kada je riječ o DV Maslačak, gradonačelnik je primio na znanje Odluke o Izmjenama i dopunama financijskog plana za minulu godinu i financijski plan za ovu godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije