Nezadovoljni voznim redom vlakova, ali ipak pomak na bolje

Donosimo neke od zaključaka s 53. sjednice stručnog kolegija grada Mursko Središće:

Osnovna škola Mursko Središće – Grad Mursko Središće načelno prihvaća prijedlog za regulaciju prometa uz školu u Murskom Središću i Hlapičini usvojen na 3. sjednici Vijeća roditelja OŠ Mursko Središće dana 17.12.2013. godine, na način da se u dijelu Ulice Vladimira Nazora kod zdravstvene stanice napravi pješački prijelaz i prometni znakovi za novu regulaciju prometa, a za autobusno stajalište kod područne škole u Hlapičini će se izraditi idejno rješenje i pribaviti ponude za izgradnju istog, za što se zadužuje komunalni odjel Grada Mursko Središće.

Radioklubu “Međimurje” se odobrava zamolba za financijsku pomoć u sudjelovanju na natjecanju na Balkanskom prvenstvu amaterske radiogoniometrije u Kruševu, Makedonija, od 8.8 do 10.8., te se isplaćuje jednokratna pomoć u iznosu od 2.000,00 kn iz sredstava za rad radiokluba.

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske, podružnica Međimurje, Čakovec – gradonačelnik prima na znanje obavijest o katastrofalnom željezničkom voznom redu 2014/2015 za područje Međimurja, prema navodima sindikata, te uvažava njihove primjedbe iz razloga što su reducirani brojni vlakovi prema Murskom Središću, što potvrđuju i brojni upiti građana Grada Mursko Središće koji su nezadovoljni postojećim reduciranim voznim redom vlakova, mada je pruga Mursko Središće – Čakovec nedavno obnovljena, kao i željeznički most na rijeci Muri kod Murskog Središća. Grad Mursko Središće izražava zadovoljstvo činjenicom što se uvode četiri nova vlaka na relaciji Čakovec – Mursko Središće – Lendava, koji će voziti subotom, što je rezultat inicijative Grada Mursko Središće i Občine Lendava (Slovenija).

Gradonačelnik konstatira da po Javnom pozivu za iskazivanje interesa za pružanje ugostiteljskih usluga na lokaciji skele “Fusek” Mursko Središće u raspisanom roku do 1.8. nije zaprimljena niti jedna ponuda, ali da je Grad i dalje otvoren za suradnju sa potencijalnim interesentima.

Također, gradonačelnik konstatira da po Javnom pozivu za iskazivanje interesa za organizaciju vožnje turističkom brodicom na rijeci Muri u raspisanom roku do 1.8. nije zaprimljena niti jedna ponuda, ali da je Grad i dalje otvoren za suradnju sa potencijalnim interesentima.

Usvaja se zaključak da će skela Mursko Središće – Fusek, zbog poznatih okolnosti, uskoro opet biti otvorena za promet, i to načelno od 16.08.2014. godine, a do kraja plovidbene sezone skela će voziti petkom, subotom i nedjeljom. Za uspostavu pune plovidbe skele Mursko Središće – Fusek potrebno je na zakonski propisano školovanje i polaganje ispita uputiti 2 osobe, što se provodi u dogovoru sa nadležnom Lučkom kapetanijom Osijek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije