HDZ: Uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade

“Uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade. Riječ je o porezu na nekretnine, a ne o porezu na imovinu. Vlada namjerava oporezivati nekretnine koje su građani mukom stekli i cijeli život otplaćivali.” – rekao je predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat na konfereciji za novinare u Čakovcu danas, u ponedjeljak “5 do 12”.

Horvat je upozorio da mnoge nekretnine nisu legalizirane i nema ih u gruntovnicama pa bi ilegalni graditelji mogli ponovno biti nagrađeni, a oni što su gradili u skladu s propisima – kažnjeni.

“Plan 21 pretvorio se u plan kako na 21 način osiromašiti građane. Nakon poskupljenja struje, plina, cestarine, grijanja, povećanja PDV-a i uvođenja poreza na nekretnine, možemo očekivati da će se s planom 21 malo zastati zbog lokalnih izbora, a poslije toga nastavit će se provođenje Vladina dijaloga za osiromašenje građana.” – zaključio je Horvat.

Saborska zastupnica i potpredsjednica međimurskog HDZ-a Sunčana Glavak istaknula je da će komunalna naknada biti zamijenjena novim porezom koji će biti udar na 99% građana, a ne na 1-2% bogatih.

“Sve to pokazuje iznimnu socijalnu neosjetljivost ove Vlade koja sve svoje loše odluke i nesposobnost prebacuje na građane. Uvođenjem poreza na zrak, aktualna bi Vlada svoju prijevaru na 21 način dovela do savršenstva.”

Na konferenciji za novinare bili su još Ljubomir Kolarek, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a, te Ivan Kos, član Predsjedništva Županijskog odbora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije