dogovor sve bliže?

GOTOV SASTANAK HDZ-a i DP-a Optimistični su, imaju obrise većine

Održan je sastanak HDZ-a i DP-a, Radić i Milić su poručili da su blizu "obrisa većine"

Završio je sastanak HDZ-a i DP-a, novinarima se obraća Mario Radić (DP) koji je rekao da se pregovori nastavljaju sutra, piše Jutarnji list.

– Dogovor mora biti kompletan i sveobuhvatan. Sutra krećemo prije podne- Optimistični smo, poručio je i dodao da “imaju obrise većine”.

– Neki dio je dogovoren, približili smo stavove. Mi se moramo prilagoditi programu s druge stranke ali i oni našem, dodao je.

O poziciji SDSS-a kaže da SDSS i manjine nisu isto.

– Sam SDSS je dobio možda 20 posto glasova Srba. Manjine moraju imati sva prava kao i prije, rekao je.

– Milić i Bilek su jasno rekli tko je dio većine i SDSS nije dio toga, odgovorio je na pitanje statusa SDSS-a pa opet krenuo o toj stranci.

– Nemojte brkati financiranje SNV-a i financiranje Novosti. gledajte to kroz rad DP-a u Vukovaru gdje Srbi imaju sva prava i neki su na našim listama. Mi mislimo da ta vrsta novina ne treba biti financirana iz proračuna, oni se ne bave manjinama nego istraživačkim novinarstvom. Nama to nije prihvatljivo, rekao je i otkrio da sastanak sutra počinje u 10.30 sati.

Nakon njega govorio je Marko Milić iz HDZ-a koji je također rekao kako misli da će ovaj tjedan imati “obrise većine”.

– Sutra su razgovori o strukturi i programu vlade. Oko nekih stvari imamo podudarna mišljenja, oko nekih i ne, ali vjerujem da ćemo se dogovoriti, poručio je Milić.

– Nismo razgovarali ni o kakvim resorima. Važno je da naši partneri podržavaju smjer politike koji vodi Andrej Plenković. Dolazi novi politički partner u Vladu, naravno da su oni dali prijedloge onih resora u kojima oni misle da mogu dati doprinos. Mi smo o tome raspravili i nastavit ćemo razgovore sutra. Vjerujem da ćemo uspjeti dogovoriti 76 potpisa. Vjerujem da ćete sutra čuti za što su oni zainteresirani, rekao je Milić, navodi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije