tjedan odluke

UPRAVO Andrej Plenković: ‘Prikupili smo 76 potpisa za novu Vladu!’

HDZ je na društvenim mrežama objavio riječi Andreja Plenkovića, koji je potvrdio da ima 76 potpisa za formiranje Vlade.

Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade RH – otkrio je premijer Andrej Plenković na predstavljanju naše pobjedničke liste za europske izbore, stoji u objavi HDZ-a, piše Jutarnji list.

Dosadašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u novoj bi vladi mogao biti ministar pravosuđa i uprave, javlja Tportal pozivajući se na izvor blizak HDZ-u.

– Habijan je logičan izbor: diplomirani je pravnik i odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom, a u Saboru i Vladi stekao je političko iskustvo, rekao je za tportal sugovornik iz HDZ-a.

Demograf Stjepan Šterc je za HRT potvrdio da je kreirao demografski program Domovinskog pokreta, no demantirao je navode da će on biti novi ministar demografije.

Na pitanje je li resor demografije uhljebljivanje ili ključno ministarstvo za Hrvatsku Šterc je rekao da je ta razina uvrede nevjerojatna i da ona pokazuje svu iracionalnost političkog djelovanja.

– To su ne samo političke uvrede, nego i osobne uvrede. Ali i sada neki ismijavaju ove demokracije. Kako je moguće uopće to postaviti na ideološku razinu, kad ljudska populacija, stanovništvo je ključni faktor svih djelatnosti oko nas, dakle u njoj ovisi svi temeljni sustavi, ako vaš hoćemo i ukupni razvoj. Prije tome to negirati je zapravo potpuno anacionalno, da ne kažem, jednostavnije protuhrvatsko djelovanje, rekao je Šterc za HRT, prenosi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije