ŽUSTRA RASPrAVA

ŠENKOVEC Nove glavobolje za Općinsko vijeće

Posljednja sjednica šenkovečkog Općinskog vijeća nije se puno razlikovala od prethodnih, s jedne strane dio vijećnika je žustro raspravljao, s druge strane načelnik Robert Meglić je nastojao odgovarati na brojna pitanja i prozivke

Sjednica je započela aktualnim satom na kojem su tema bili mediji, odnosno činjenica da se o Šenkovcu zbog političkih previranja sve više piše u negativnom kontekstu, ali i troškovi medijske promocije. Načelnik je na prozivku odgovorio istaknuvši i da se pisalo o radovima u općini te pobrojao iste, a kod rasprave o medijima vijećnik Saša Horvat osvrnuo se i na načelnikove izjave objavljene u listu Međimurje br. 3598, vezano uz isplatu naknada za korištenje osobnog vozila, cipelarine, toplog obroka i dnevnice, uz pitanje načelniku hoće li sredstva vratiti u općinski proračun jer si je ista isplatio prije donošenje odluke Vijeća, o čemu se raspravljalo i na sjednici ranije.

– Kad mislite vratiti 1.340 eura iz općinskog proračuna koji vam ne pripadaju, direktan je bio vijećnik Horvat,
pa opet dobio odgovor da je sve bilo po zakonu. Načelnik je zatražio mišljenje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, a kako je istaknuo, sad će tražiti i dodatna pojašnjenja i u međuvremenu ništa neće vraćati. Nakon aktualnog sata raspravljalo se po točkama dnevnog reda, izuzev planiranog rebalansa proračuna, o kojem će se raspravljati kad se riješi problematika nove sportske dvorane.

Dvorana, novi kamen spoticanja

A oko dvorane se i najviše raspravljalo. Naime, Općini Šenkovec je putem Integriranog teritorijalnog programa odobreno 847.347,82 eura za izgradnju sportskog objekta, a nakon što je na prošloj sjednici predstavljen projekt manje dvorane, ovog puta vijećnicima je prezentiran plan i za veću dvoranu.

Međutim ono što je izašlo na vidjelo tijekom rasprave je činjenica da Općina Šenkovec baš i nema novca za izgradnju takvog objekta, trošak izgradnje velike dvorane bio bi 2.600.000 eura a male 1.200.000 eura. Zbog toga su vijećnici spočitnuli načelniku da je ušao u projekt bez razmišljanja, a na pitanje kako je to mislio financirati, odgovorio je – kreditom.

Međutim, kako su vijećnici konstatirali, takvo kreditno zaduženje Općina bi teško podnijela s obzirom da je već u poodmakloj fazi planiranje novog vatrogasnog doma DVD-a Šenkovec te bi i sve ostale planirane investicije došle u pitanje. Međutim, s druge strane ako se dvorana ne izgradi Općina gubi novac, što je izazvalo brige među vijećnicima i zbog odluke načelnika da se uđe u projekt stavilo ih u „neobrano grožđe”. Kao način da se sve odradi, na kraju je predloženo da se projekt vatrogasnog doma preradi i da se postojeća planirana multimedijska dvorana uz vatrogasni dom pretvori u sportsku, čime bi se oba projekta na neki način realizirala.

Pročelnik Tomica Vranović će s tim ciljem kontaktirati projektante da se vidi da li je moguće iznijeti takvo rješenje, pa će se na idućoj sjednici Vijeća nastaviti rasprava po tom pitanju. Srećom, vremena za gradnju dvorane ima do 2029.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3602

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije