SDP osnovao Forum mladih u Podturnu – predsjednik Ivan Krznar

U petak, 10. listopada 2014. održana je Osnivačka konvencija Foruma mladih SDP-a općine Podturen. Na konvenciji su se okupili brojni mladi iz općine Podturen željni rada i promjena, a podršku svojim prisustvom dali su im forumaši i članovi SDP-a Podturen, Pribislavec, Nedelišće, Sv. Juraj na Bregu i Čakovec.

Konvenciju je otvorio predsjednik Foruma mladih SDP-a Međimurske županije Ivan Barlek naglasivši važnost osnivanja novih organizacijskih jedinica. Podršku mladim snagama pružilo je i rukovodstvo županijske organizacije SDP-a, predsjednik Mladen Novak, potpredsjednik i saborski zastupnik Mario Moharić te tajnik organizacije Slađan Mihoci.

Predsjednik organizacije SDP-a Međimurske županije Mladen Novak čestitao je novoizabranom vodstvu te istaknuo da su mladi snaga i budućnost SDP-a. Na Osnivačkoj konvenciji za predsjednika je izabran Ivan Krznar, za potpredsjednicu Simona Murković i Barbara Kovačić za tajnicu. Članovi Općinskog odbora su i Anamarija Ilijaš, Sanja Cikač, Dino Filipović i Ivana Posedi.

Mladi su poručili kako je cilj organizacije podizanje svijesti o važnosti sudjelovanja mladih u društvu i politici. Naglasili su važnost postojanja različitih opcija da bi zajednica mogla uravnoteženo funkcionirati, napomenuti da svaka promjena mora krenuti od nas pojedinaca kako bi imala utjecaj na čitavo društvo.

– U današnje vrijeme cijela okolina djeluje nekako pasivno, frustrirano i nadasve razočarano. Upravo stoga mladi trebaju biti svjesni da su oni glavni akteri na putu do promjena. Uloga mladih u razvoju svake zajednice je velika, oni su njena budućnost. Osnivanjem organizacije mladi će se uključiti u rad svoje zajednice, razgovarati sa članovima svoje lokalne zajednice.

Odgovarajućim mjerama terba stimulirati mlade za aktivno sudjelovanje u rješavanju društvenih problema kroz uključivanje u sve procese odlučivanja. Uz pomoć ostalih forumaša spremni su organizirati dobrotvorne priredbe, volontirati, imati različite radionice, organizirati akcionizme usmjerene na obilježavanje određenih događanja – poručili mladi SDP-ovci uz nadu da će se i njihov glas čuti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije