dva dana predavanja

CENTAR DOSTI Uspješno je održana edukacija za pedesetak osobnih asistenata

U Centru DOSTI u Podturnu, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije uspješno je organiziralo dvodnevnu edukaciju za osobne asistente zaposlene u udrugama s područja sjeverozapadne Hrvatske

Edukacija je provedena 4. i 5. travnja 2024., a okupila je oko 50 osobnih asistenata iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Edukacija je imala za cilj pružiti polaznicima dublje znanje o pružanju usluge osobne asistencije sukladno odredbama Zakona o osobnoj asistenciji.

Marica Mirić, predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i Slobodan Marinković, stručni suradnik SDDH, bili su glavni predavači i voditelji edukacije.


Tijekom dva dana intenzivnih predavanja i radionica, polaznici su imali priliku upoznati se s ključnim aspektima pružanja usluge osobne asistencije. Raspravljalo se o ključnim temama poput komunikacije između osobnog asistenta i korisnika osobne asistencije te Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Saznalo se i više o samoj ulozi osobnog asistenta, razumijevanju potreba korisnika te načinima kako pružiti najbolju podršku.

Ova edukacija predstavlja još jedan korak prema unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom, pružajući podršku osobnim asistentima i osiguravajući da korisnici dobiju najbolju moguću skrb i podršku.

-Zahvaljujemo se svim sudionicima i predavačima. Posebno zahvaljujemo Marici Mirić na njezinoj stručnosti, predanosti i inspirativnom vođenju ovih važnih predavanja. Radujemo se budućim inicijativama i zajedničkom radu na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom u našoj zajednici.-kažu iz ccentra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije