Bez uvredljivih komentara nova internet stranica Općine Sv. Marija

U sklopu aktualno sata 13. sjednice Općinskog vijeća Općine Sveta Marija županijski vijećnik Žaljko Pavlic (MDS) upitao je načelnicu Đurđicu Slamek (HSS) zašto više nema vijesti na općinskim internet stranicama, iz kojih su razloga iste obrisane kao i komentari mještana.

Smatra da je taj način komunikacije bio dobra poveznica između Općine i mještana. Načelnica Slamek je odgovorila kako je u izradi nova web stranica koja će donijeti neka osvježenja. – Komentari čitatelja su ukinuti. Nisu to bili samo komentari, nego su i počela vrijeđanja na osobnoj razini što nije prihvatljivo i neću to kao načelnica dopustiti.

Ako nekoga nešto zanima uvijek može doći na općinu i pitati me, a na novoj stranici mještani će putem emaila moći postavljati pitanja, davati prijedloga ili slati kritike. Nikako ne odobravam da se nekoga omalovažava pod skrivenim imenom – rekla je Slamek.

Novi pravilnik o stipendijama

Na dnevnom redu sjednice našao se pravilnik s novim izmjenama o stipendiranju redovnih studenata. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti preddiplomskih, diplomskih i intergriranih studija, osim prve godine i to prema kriteriju socijalnog statusa. Općina za ovu akademsku godinu planira stipendirati 6 studenta – 4 iz Svete Marije i 2 iz Donjeg Mihaljevca.

Vijećnik Željko Strbad (HNS) smatra da se broj stipendija treba povećati i iste davati i studentima prve godine. S njim se slaže i vijećnik Marijan Štefić (MDS) smatrajući da im treba pomoći u samom startu. Većina vijećnika je na kraju odlučila da prvA godina ne dolazi u obzir, a načelnica Slamek je rekla da će naknadno razmisliti o mogućem povećanju broja stipendija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije