Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan i 50-tak novih članova prešli u SDP

Gradska organizacija SDP-a Čakovec od ovih će dana biti bogatija za 50-tak novih članova. Među onima koji su iskazali želju da se učlane u SDP su i dosadašnji članovi HNS-a iz Čakovca, Ivanovca, Totovca i Šandorovca.

– Kao predsjednik gradske organizacije, želio bih naglasiti da se radi o ljudima koji su ranije odlučili kroz politiku javno djelovati kako bi pridonijeli razvoju i boljitku sredina u kojima žive. Kako su rekli, riječ je o njihovoj slobodnoj odluci, nastaloj zbog slabljenja stanke i s vremenom, odustajanja od temeljnih programskih načela.

Kao predsjedniku čakovečkog SDP-a izuzetno mi je drago da su prepoznali upravo našu stranku kao onu koja se brine o potrebama građana te kroz koju mogu ostvariti razloge zbog koji su i ušli u politiku, a to su razvoj i napredak svojih sredina i Hrvatske. Želio bih ovim putem i preduhitriti eventualna nagađanja da se radi o namjernom slabljenju našeg dugogodišnjeg političkog partnera, a slobodno mogu reći i saveznika na području grada.

Činjenica je da se radi o isključivoj iskrenoj želji tih osoba za uključivanjem u SDP. Sa svakim od njih sam porazgovarao o njihovim motivima i željama, te vjerujem da će svojim iskustvom i angažmanom dodatno pridonijeti razvoju cijelog područja Čakovca – poručuje putem priopćenja Mario Medved, predsjednik GO SDP-a Čakovec.

Što se tiče gradskog SDP-a, odnosi s HNS-om, njihovim važnim koalicijskim partnerom, kaže da se ne mijenjaju, te vjeruje da će zajedničkim snagama aktualni mandat uspješno privesti kraju.

– Do sljedećih lokalnih izbora ima još mnogo vremena, dosad smo uspjeli realizirati velik dio onoga o čemu smo govorili i što smo obećavali u predizbornoj kampanji, a siguran sam da ćemo tim tempom i nastaviti.

SDP je najjača i najprepoznatljivija stranka na području Grada Čakovca, a kao nositelj izvršne vlasti te kao najzastupljenija u Gradskom vijeću, ima i najveću odgovornost prema svim građanima. Naši dugogodišnji članovi, ali i oni koji su u stranku ušli u posljednjih godinu dana, jamstvo su da će se Čakovcem upravljati odgovorno, planski, razvojno i to u interesu svih građana – završava Medved.


Dakako, neslužbeno saznajemo da je među prelaznicima iz HNS-a u SDP kao najzvučnije ime i aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, čiji prelazak će sigurno uzburkati političke temelje i odnose između dviju stranaka koje su u posljednje vrijeme u čestim razmiricama, počevši od situacije oko čakovečke Bolnice, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, Školskog odbora u Selnici i brojnih drugih tema. Čeka se i službena potvrda ovog prelaska kojoj su od ovog trena lideri Čakovca svi od reda SDP-ovi.

– Rekli su da je to njihova slobodna odluka zbog slabljenja stanke i odustajanja od temeljnih programskih načela. Drago mi je što su prepoznali upravo našu stranku – kaže predsjednik gradskog odbora SDP-a Mario Medved. Odbacio je nagađanja da se radi o “namjernom slabljenju dugogodišnjeg političkog partnera HNS-a”.

– Odnosi s HNS-om, našim važnim koalicijskim partnerom, se ne mijenjaju, i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama mandat uspješno privesti kraju – ističe Medved. Predsjednik međimurskog HNS-a Matija Posavec kaže da je u SDP, prema njegovim informacijama, prešlo oko 15 članova. No, M. Medved tvrdi da je riječ o tridesetak članova.

Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan kaže da je iz HNS-a izašao jer to više nije ona stranka u koju je ušao 1991. – Bio sam svjedok svega što se događalo s Josipom Posavcem, Dragutinom Lesarom i Radimirom Čačićem. Nije to više stranka u kojoj želim biti – kazao je za Večernji list Bogdan.

Smatra da će mu u SDP-u biti lakše raditi. – Odluka nije donijeta pod pritiskom i nije me nitko na nju nagovarao – tvrdi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije