Dobre vijesti: Konačno sportska dvorana u Goričanu!

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici Općini Goričan dala suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d. u iznosu od 7.000.000,00 kuna uz valutnu klauzulu u EUR prema srednjem tečaju HNB-a, na rok otplate petnaest godina (180 mjesečnih rata), uz nepromjenjivu godišnju kamatnu stopu od 3,00 % i jednokratnu naknadu za obradu kredita u visini 0,80% na iznos odobrenog kredita.

Sredstva će se koristiti za financiranje izgradnje sportske dvorane sukladno Odluci Općinskog vijeća o zaduživanju Općine Goričan za financiranje radova na izgradnji sportske dvorane u Goričanu od 27. lipnja 2016. godine.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić nije krio zadovoljstvo što će Goričan konačno dobiti sportsku dvoranu. Radi se o dvodijelnoj dvorani s 270 sjedećih mjesta, površine 1460 m2.

– Prvi korak je raspisivanje javne nabave za gradnju što će učiniti Međimurska županija koja će sa 60 posto otplaćivati ratu kredita. Početak gradnje očekuje se u studenome ove godine – rekao nam je Moharić.

Završetak radova ovisi o vremenskim prilikoma, no načelnik je uvjeren da će nova dvorana biti otvorena krajem ove ili početkom iduće godine. Podjsetimo, kamen temeljac položen je još 7. svibnja 2013. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije