Goran Rohaček: Koalicija Pomak za političku, ali i gospodarsku lustraciju

Povodom predstojećih parlamentarnih izbora Hrvatska stranka prava, podružnica Međimurske županije održala je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen plan i izborni program, kao i nekoliko kandidata s liste koalicije Pomak za Hrvatski sabor. Koaliciju Pomak za III. izbornu jedinicu čine Hrvatska stranke prava, Hrvatska čista stranka prava, Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka, a u Čakovcu su se predstavili Goran Rohaček povjerenik HSP-a na Međimursku županiju, Mario Sabolić, Nikola Kos, Mario Maks Slaviček, umirovljeni časnik HV i ratni veteran, ujedno i utemeljitelj akcije za Bolju Hrvatsku, te Nevenko Trbojević.

Tom prigodom Mario Sabolić je pozvao birače da izađu na izbore, ali da što više glasova daju manjim strankama, kako najveće stranke ne bi i dalje uništavale hrvatski narod. Koalicija Pomak je, rečeno je na konferenciji zajednički projekt koji svim članicama omogućava posebnost, a biračima nudi alternativu naspram SDP-a, novog lijevog HDZ-a i nedefiniranog Mosta.

Goran Rohaček je posebno naglasio da je osnovni hrvatski problem velika nezaposlenost, iseljavanje, klijentelizam, korupcija i sve veće odmicanje od slobodne i samostalne hrvatske države za koju se vodio Domovinski rat. Upravo zato će okosnicu programa činiti rješenja za pomak na gospodarskom području, jasna politika naspram drugih naroda, država i organizacija, ali i potpuno novi pogled na probleme hrvatskih ratnika i invalida te hrvatske obitelji i djece.
Prvu točku programa će činiti provedba temeljite i potpune lustracije, kako bi se konačno napravio odmak od jugoslavenskih ideja, institucija i ideologije.Lustracija je neophodna i na gospodarskom području, a svi pravaši su uvjereni da će gospodarska lustracija omogućiti povrat u ratu ukradene imovine od strane nekadašnjih komunističkih direktora.

Mario Maks Slaviček podsjetio je na jednu stvar koju prema njegovom mišljenju Međimurci nisu nikada zaboravili. -Sjećam se da je jednom, nastavlja Slaviček, prvi hrvatski predsjednik kazao kako je Hrvatska do Drave, a isto tako se u gotovo svim pjesmama koje čujemo zaboravlja ovaj kraj između Mure i Drave. Međimurje svojim doprinosom u stvaranju suvremene hrvatske države to svakako ne zaslužuje. Činjenica je kako dvije velike stranke nisu ispunile svoju zadaću i obmanjuju naciju već desetljećima. HDZ nije održao svoja obećanja u vođenju države zbog kojeg ga je hrvatski narod stvorio. Mi već dvadeset godina sve lošije živimo po tim njihovim programima za bolju Hrvatsku. Stoga, kazao je Slaviček nije namjera POMAK-a da daje obećanja, već ih onako vojnički rečeno ispunjava. Zbog toga je ido hrvatskih branitelja ušao u politiku želeći doprinijeti promjenama toga stanja. Ono što mogu biračima poručiti je to, da sam ja sam vaš glas, vi ste moja snaga.

Na listi za III. Izbornu jedinicu koalicije POMAK nalaze se četiri Međimurca koji će se, budu li izabrani zalagati , za demografski opstanak hrvatskog naroda, lustraciju udbaških kadrova u svim sferama života pa i novinarskim, spominjući ustavnu tužbu prema HTV-u koji se u kampanji ne pridržava načela jednakosti i istog tretmana prema svima. Na samom kraju Rohaček je kazao kako HSP u Međimurju ima više od 500 članova te da je s mladeži upravo to snaga koja može doprinijeti uspjehu koalicije Pomak na predstojećim parlamentarnim, a iduće godine u svibnju, i na lokalnim izborima.

Koalicija Pomak očekuje dobre izborne rezultate, iako se ne žele upuštati u špekulacije, ali zahvaljujući činjenici da je Plenkovićev HDZ postao nova hrvatska ljevica, oni su uvjereni da je moguće nakon dugo godina u Saboru čuti i nezavisni pravaški glas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije