VIJEĆNICI POTVRDILI

I VATROGASCI U KREDIT Potrebne im nove vatrogasne auto-ljestve koje koštaju 1.200.000 eura

Gradsko vijeće Čakovca odobrilo je javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čakovca suglasnost za kreditno dugoročno zaduženje radi nabave vatrogasnih auto-ljestvi u vrijednosti od 1.200.000,00 eura

Planirana nabava, koja uključuje pripadajuću kamatu na kredit, treba osigurati modernizaciju vatrogasne opreme te unaprijediti djelovanje postrojbe u gašenju požara i evakuaciji u slučaju hitnosti.

Odluka o davanju suglasnosti za provedbu javne nabave vatrogasnih auto-ljestvi također je potvrđena. Grad Čakovec će osigurati sredstva za povrat kredita u skladu s udjelom od 56.64% koji ima u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec.

Razlog za nabavu novih ljestvi leži u nedostacima postojećih, koje karakterizira starost od 40 godina i nedovoljna maksimalna visina od 30 metara. To više ne zadovoljava potrebe vatrogasne službe, posebice s obzirom na rastući broj objekata na području grada Čakovca gdje su postojeće ljestve nedovoljne za dohvat najviših dijelova zgrada.

Procjena javne vatrogasne postrojbe ukazuje na potrebu za nabavom vozila s vatrogasnim ljestvama visine 42 metra. Karakteristike vozila, poput modernog dizajna hidrauličkog sustava i inteligentne upravljačke tehnologije, optimalno bi zadovoljile zahtjeve vatrogasne postrojbe.

Cijena vozila s takvim karakteristikama iznosi oko 1.155.000,00 eura, što nadmašuje trenutne financijske mogućnosti javne vatrogasne postrojbe. Stoga se predlaže dugoročno kreditno zaduženje postrojbe, čiju bi otplatu osigurali Grad Čakovec i općine suosnivači postrojbe, kroz 120 mjesečnih rata tijekom 10 godina.

Ovaj potez ima za cilj osigurati modernu i efikasnu vatrogasnu opremu koja će omogućiti postrojbi da učinkovito reagira na izazove požara i hitnih situacija na području grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije