NASTAVILA SE SJEDNICA

ČAKOVEČKO GRADSKO VIJEĆE ČAKOM-u ipak izglasan kredit od 640 tisuća eura

GKP Čakom d.o.o. namjerava koristiti kredit od 640.000 eura u 2024. godini kako bi financirao nabavu raznovrsnih komunalnih vozila i strojeva

Nakon što je proteklog tjedna prekinuta sjednica gradskog vijeća Grada Čakovca zbog nedostatka kvoruma, ista se nastavila danas na 9. točci Dnevnog reda.

Jedino je vijećnik Boris Bistrović (Fokus) glasao suzdržano na točci o kreditnom zaduženju GKP Čakom d.o.o.

Naime, ČAKOM je tražio kreditno zaduženje u iznosu od 640.000 eura radi ostvarivanja planirane nabave komunalnih vozila i strojeva.

Ova odluka stavljena je na Dnevni red nakon što je GKP Čakom d.o.o. uputilo zahtjev Gradu Čakovcu, tražeći suglasnost za navedeno kreditno zaduženje.

Prema informacijama koje su nam dostavljene, GKP Čakom d.o.o. namjerava koristiti kredit od 640.000,00 eura u 2024. godini kako bi financirao nabavu raznovrsnih komunalnih vozila i strojeva. Među nabavljenim vozilima ističu se komunalno vozilo za skupljanje otpada (smećara), dva kombi vozila za skupljanje odvojenog otpada, jedno pogrebno vozilo, utovarivač, mali traktor te jedno osobno vozilo.

Komentar na točku dao je HDZ-ovoj vijećnik Lovro Horvat koji je rekao kako će podržati ovaj kredit, no moli direktora ČAKOM-a Ivicu Perhoča da racionalizira poslovanje ovog gradskog poduzeća.

Ostale točke Dnevnog reda su izglasane, a na vijeću se ponovno nisu pojavili vijećnici HSS-a Stjepan Kovač i Nino Vurušić, HNS-ova Karolina Juzbašić, Vesna Baranašić Horvat (NPS) Fokusovi Darko Zver i Asja Supančić Balog te HDZ-ova Sandra Oslaković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije