BEZ KVORUMA

PREKINUTO ČAKOVEČKO VIJEĆE Zver, Bistrović, Oslaković i Horvat napustili vijećnicu

Prekinuto je čakovečko gradsko vijeće na 9. točci kada se ČAKOM-u trebalo izglasati kreditno zaduženje

Naime, GKP Čakom d.o.o. tražio je odobrenje za kreditno zaduženje u iznosu od 640.000 eura radi ostvarivanja planirane nabave komunalnih vozila i strojeva.

Ova odluka stavljena je na Dnevni red nakon što je GKP Čakom d.o.o. uputilo zahtjev Gradu Čakovcu, tražeći suglasnost za navedeno kreditno zaduženje.

Prema informacijama koje su nam dostavljene, GKP Čakom d.o.o. namjerava koristiti kredit od 640.000,00 eura u 2024. godini kako bi financirao nabavu raznovrsnih komunalnih vozila i strojeva. Među nabavljenim vozilima ističu se komunalno vozilo za skupljanje otpada (smećara), dva kombi vozila za skupljanje odvojenog otpada, jedno pogrebno vozilo, utovarivač, mali traktor te jedno osobno vozilo.

Odluka o kreditnom zaduženju temelji se na potrebi modernizacije i unapređenja komunalne infrastrukture, čime će GKP Čakom d.o.o. poboljšati svoje usluge građanima. Financiranje ovih ključnih nabava bit će osigurano kroz poslovanje same tvrtke, a povrat kredita planiran je sukladno poslovnom modelu GKP Čakom d.o.o., stoji u točci Dnevnog reda.

Prilikom izlaganja točke, Fokusovi vijećnici Darko Zver i Boris Bistrović te HDZ-ovi Lovro Horvat i Sandra Oslaković odlučili su napustiti sjednicu.

Vesna Baranašić Horvat već je ranije izašla, a kako na sjednici nisu bili ni Asja Supančić Balog, Karolina Juzbašić kao ni Stjepan Kovač i Nino Vurušić nije bilo kvoruma tako da je vijeće prekinuto, a ostale točke nisu izglasane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije