GRADSKO VIJEĆE 

LOVRO HORVAT (HDZ) Oporbeni vijećnik apelirao u ime roditelja Novog Sela Rok i Krištanovca, a stao i uz bok poljoprivrednicima 

HDZ-ov vijećnik Grada Čakovca Lovro Horvat na aktualnom satu postavio je dva pitanja gradonačelnici Ljerki Cividini

– Apeliram u ime roditelja Novog Sela Rok, Krištanovca i ostalih prigradskih naselja. Na stanicama gdje autobus pokuplja školarce, nisu označene adekvatnim znakovima. Mole da se to bolje obilježi, kako bi se spriječio neki neželjeni događaj, rekao je Horvat. 

– Postoji pravilnik prema kojem se svi prijevoznici moraju držati, za formiranje novog autobusnog stajališta potrebno je ishoditi dozvolu policije i ministarstva, ne stavljaju se znakovi kako se tko sjeti, to ne definira Grad, rekla je gradonačelnica. 

– Prema posljednjim dostupnim podacima, ukupna vrijednost potpora male vrijednosti poljoprivrednicima koje je planirao Grad Čakovec u mandatu ove administracije iznosi 21 004,67 eura, a od tog iznosa im je do danas isplaćeno svega 3 582,76 eura. U kriznoj 2022. godini ovaj je Grad svojim poljoprivrednicima isplatio 0 (slovima: nula) eura potpora – isti iznos koji je Grad Čakovec u toj godini i namijenio za svoje poljoprivrednike.

U mandatu ove gradske administracije (od lipnja 2021. i Ljerke Cividini) poljoprivrednicima na području Grada Čakovca Ministarstvo poljoprivrede je samo kroz investicijsku Mjeru 4 isplatilo 13,77 milijuna eura, a sveukupno kroz nacionalna sredstva i EU fondove isplatilo više od 27 milijuna eur potpora. 

– Ako se ovo odnosi na protest poljoprivrednika, naravno da smo dali podršku našim poljoprivrednicima i svim OPG-ovcima Grada Čakovca. Imamo odbor za poljoprivredu i surađujemo s njima, pomogli smo koliko smo mogli s obzirom na fiskalna osigurana sredstva, odgovorila je Cividini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije