ČAKOVEČKO VIJEĆE

VESNA BARANAŠIĆ HORVAT Zbog izgradnje stanova kod I. OŠ, učenici koriste sporedni ulaz koji je opasan!

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca nisu bili prisutni vijećnici HSS-a Stjepan Kovač i Nino Vurušić, no to nije omelo ostale vijećnike, većinom oporbene da postavljaju pitanja na aktualnom satu

Prva se za riječ javila Vesna Baranašić Horvat koja je pitala gradonačelnicu Ljerku Cividini:

– I. OŠ ima dva ulaza, a s obzirom da je nedavno glavni prilaz blokiran zbog izgradnje novih stanova, još veći broj učenika koristi Mažuranićevu ulicu. Taj prilaz je opasan, s te strane ispred ulaska u dvorište djeca se kreću tamo gdje se kreću i sva ostala vozila, a nema pješačku stazu. Apeliram da se tamo izgradnji pješačka zona, kako bi se zaštitila djeca koja idu u školu. Drugo pitanje je vezano za izgradnju rotora na raskrižju Ulice Tome Masaryka i Mažuranićeve, pitala je Baranašić Horvat.

Gradonačelnica Cividini odgovora:

– Prva OŠ datira od davnih dana, naravno da je to najbrojnija škola u Čakovcu, iz istog razloga kreće se u investiciju IV OŠ. Ulica kralja Tomislava je pješački dio, a ne za vozila, s obzirom na investiciju sigurnije bi bilo zatvaranje pješačkog koridora. Što se tiče izgradnje staze nemoguće ju je izgraditi jer je zemljište od Depadanse, nije u gradskom vlasništvu. izgradnjom nove škole oko 350 djece bit će manje u I. OŠ, pa će tako i dio prometa biti rasterećen. Raspravlja se o kupnji bližnjih parcela kako bi se roditelji mogli lakše parkirati.

Što se tiče rekonstrukcije kružnog raskrižja, u fazi je završetak projektne dokumentacije. S kružnim raskrižjem će se krenuti nakon Natječaja i odabira izvođača, ali ne prije nego se završi rekonstrukcija ceste prema Novom Selu Rok i rotora kod novog Lidla, rekla je gradonačelnica.

Baranašić Horvat je istaknula kako je vezano za I. OŠ najbolje da se zatvori taj parking za prostor škole kako bi se smanjila opasnost za učenike. Pitanje je vremena da se nešto dogodi.

– Apeliram na roditelje da koriste i druga parkirališta i da pješke idu po djecu i uče ih kako se sigurno kretati u prometu, dodala je gradonačelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije