FILMSKE POTJERE?

KOTORIBA Na općinskom vijeću raspravljalo se o cesti, prodaji zemljišta i postupanju policije

Jučerašnja sjednica Općinskog vijeća Kotoribe započela je izvješćem načelnika Darija Friščića te aktualnim satom s pitanjima vijećnika.

– Od posljednje održane sjednice u Kotoribi je završen projekt postavljanja javne rasvjete u Ulici Alojzija Stepinca te u Sajmišnoj do ribičkog doma za što smo od Ministarstva prostornog uređenja dobili 12, 5 tisuća eura, a cijeli je projekt koštao nešto više od 26 tisuća eura.

– Otvoreno je novo dječje igralište u centru mjesta, održani su općinski dječji i odrasli fašenk kao i manifestacija Noć muzeja koju su odradile članice Društva žena i Vladimir Vugrinčić, izvijestio je načelnik Friščić te dodao kako je stigla i odluka o sufinanciranju projekta izgradnje punionice za električna vozila. Nabavljena je, za komunalne potrebe, i nova prikolica te četka za čišćenje ulica ukupne vrijednosti 12,9 tisuća eura, a sanirani su i glavni poljski putevi.

Putevi, naknade i nova građevinska zemljišta

Na aktualnom satu vijećnik Stanko Vugrinčić pohvalio je nedavnu sanaciju poljskih puteva, no imao je zamjerku na županijsku cestu koja spaja Kotoribu i Goričan.

– Možete li ikako utjecati na Upravu za županijske ceste da nešto naprave po pitanju ceste koja vodi do Goričana? Zahvati povremenog posipavanja šljunkom nemaju gotovo nikakvog značaja, ali su zato jame sve veće, konstatirao je Vugrinčić.

Načelnik Friščić odgovorio je da se stalno upozorava na stanje spomenute ceste.

– Cestu održava tvrtka Pavlic iz Goričana, a ravnateljica je obećala da će nakon blagdana sanirati propisno cestu, rekao je Friščić.

Vijećnici su prihvatili i odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, no uložen je amandman na članak odluke o imenovanju Povjerenstva koje će provoditi postupak, odnosno na iznos kojeg će članovi za taj posao primiti.

Smatram da je 130 eura neto po članu Povjerenstva te 200 eura neto za predsjednika previše, konstatirao je vijećnik Ivan Kos što su vijećnici prihvatili te je usvojena odluka da se iznos smanji na 50 eura po članu te 75 eura za predsjednika Povjerenstva.

Vijećnici su prihvatili i odluke o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Jug, a na red je došla i prodaja zemljišta za stambenu izgradnju.

– Za prodaju su raspoložive četiri parcele za stambenu izgradnju u Ulici Alojzija Stepinca veličine otprilike tisuću četvornih metara te cijene od 12, 8 do 13,5 tisuća eura. Za dvije parcele postoji infrastruktura kao i prilazna cesta, a za dvije isto moramo napraviti, rekao je načelnik.

Vijećnik Ljubomir Grgec pitao je hoće li Općina išta zaraditi na prodaji ovih parcela, na što je načelnik odgovorio da neće tu biti velike zarade, ali da je ova prodaja bitna za zadržavanje mladih u Kotoribi s čime su se složili svi vijećnici.

Filmske potjere u Kotoribi?

A nesvakidašnju situaciju u Kotoribi opisao je vijećnik Roberto Ujlaki koji je rekao da se u mjestu događaju čudna policijska postupanja. Pohvaljuje veću zastupljenost patrola u Kotoribi, ali pita moraju li se na cestama baš svakog vikenda događati filmske potjere i zaustavljanja pa čak i pretresi osoba i vozila bez obrazloženja?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije