do 19. travnja

GLASAJTE Podržavate li inicijativu Zrinske garde o postavljanju novog spomenika bl. Alojziju Stepincu?

Zrinska garda Čakovec zajedno s prijateljskim udrugama pokrenula je inicijativu za postavljanje novog spomenika bl. Alojziju Stepincu na ili u blizini Franjevačkog trga u Čakovcu

Ovom hrvatskom blaženiku spomenik manjeg formata postavljen je u parku u zapadnom dijelu Martana, a prije dvadesetak godina na pročelju zgrade Franjevačkog samostana u Čakovcu postavljena je reljefna spomen-ploča s likom bl. Alojzija Stepinca, povodom obilježavanja održavanja Euharistijskog kongresa. Udruge koje predlažu postavljanje spomenika u središtu Čakovca, smatraju da je riječ o povijesnoj ličnosti koja zaslužuje reprezentativni spomenik upravo na trgu ispred Franjevačkog samostana.

Ukoliko se anketom javnost odluči za postavljanje novog spomenika, rezultati će se predstaviti Komisiji za vizualni identitet Grada Čakovca te krenuti u ishođenje potrebnih mišljenja pri Ministarstvu kulture RH i Konzervatorskom uredu u Varaždinu, uz formiranje Stručnog povjerenstva za postavljanje spomenika, koje bi imalo zadatak napraviti popis osoba, događaja i datuma iz naše povijesti koji zaslužuju da se obilježe spomen – obilježjem, u skladu s propisima definirane procedure postavljanja te određeni vremenski okvir u kojem bi se navedeno odradilo.

-Pripremili smo za vas kratku online anketu, a svrha je dobivanje informacija o potrebama i afinitetu građana za postavljanje novog spomenika.- kažu iz Grada Čakovca.

Sudjelovanje u anketi prvenstveno je namijenjeno građanima Čakovca i Međimurja, te je u potpunosti anonimno i dobrovoljno, a za ispunjavanje je potrebno izdvojiti do 2 minute. Anketa je dostupna do 19. travnja 2024. godine, a dostupna je na ovom linku

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije