saznali smo

GRAD ČAKOVEC Postavljene su klupice u Zrinsko-frankopanskoj ulici, a evo i budućih planova

Zrinsko-frankopanska ulica, koja se proteže od rotora kod pošte pa sve do nadvožnjaka prema Nedelišću, svojevrsna je prometna arterija Čakovca. No, mnogi građani primijetili su da na ovom potezu nedostaju klupice o čemu smo svojedobno i pitali Grad Čakovec

Budući da smo primijetili kako je postavljeno nekoliko klupica u tom dijelu, iz Grada Čakovca su o tome, ali i o budućim planovima rekli sljedeće:

‘Grad Čakovec je temeljem molbe Udruge umirovljenika Čakovec postavio tri klupe uzduž Zrinsko – frankopanske ulice u Čakovcu. Izradili su ih djelatnici GKP Čakom u sklopu redovitog uređenja zelenih površina i urbane opreme. Grad je na temelju traženja pojedinaca i ustanova, klupe za sjedenje postavio još na nekoliko lokacija po gradu.

Ujedno je u tijeku i projekt „Sadnja drvoreda uz staze na području Grada Čakovca“ za koji smo, zahvaljujući uspješnoj prijavi, dobili 80 % sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njegova ukupna vrijednost je oko 175 tisuća eura, a njime ćemo osim 1000 novih sadnica stabala diljem Čakovca dobiti i novu urbanu opremu, 100 koševa za otpatke, kao i 100 novih klupica na čak 14 lokacija. Dodatna vrijednost ovog projekta je i činjenica da će se uz sadnju sanirati pojedine pješačko – biciklističke staze, tako da ne vodimo računa samo i isključivo o klupama, već i načinu na koji će te šetnice izgledati, koliko su funkcionalne za naše sugrađane, ali brinemo pritom i o okolišu.’ – kažu iz Grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije