BRINIMO O ZEMLJI

FOTO U vrtiću ‘Stonoga’ održan projektni dan ‘Eko’

Pod motom " Prirodu pazi, bilje ne gazi, već ga miriši i zeleno diši" u PO Stonoga Novo Selo Rok održan je Projektni dan EKO – Škole vrtića Stonoga

Tom prigodom vrtićarci su ponosno otpjevali svoju Eko-himnu kojom su zaželjeli dobrodošlicu uzvanicima i obiteljima.

Vrtić Stonoga ponosni je nositelj Zelene zastave koja potvrđuje da vrtićarci, odgojiteljice, obitelji i lokalna zajednica žive i djeluju ” zeleno” na dobrobit naše majčice Zemlje.

Taj dan održano je nekoliko radionica s ekološkom tematikom koje su zacrtane u Planu i programu Eko-škole. Djeca i roditelji putem prezentacije upoznali su se sa mirisnim i ljekovitim biljem koje se nalazi u vrtićkom okruženju te njihovim dobrobitima za sve nas, a zatim su se prema vlastitim interesima uključili u radionice: sadnje mirisnog i ljekovitog bilja, laboratorij pripreme ljekovitih čajeva od bilja iz vrtićkog okruženja, sadnji povrtnih sadnica i sijanju u vrtu, izradi mirisnih vrečica, recikliranju staklenki i bojanju vrtnih kućica i igrala.

Djeca , roditelji i odgojiteljice proveli su ugodno i korisno vrijeme u zajedničkim aktivnostima i druženju koje je brzo prošlo.

U radionice aktivno su se uključile ravnateljica DV Cvrčak Lidija Varošanec, pedagoginja Gordana Patarčec i zdravstvena voditeljica Nina Pustić koje su velika podrška u svim projektima.

Djeca i odgojiteljice: Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Maja Kozjak Hladki i Saša Sanjković.

iskreno zahvaljuju roditeljima, obiteljima, stručnom timu i lokalnoj zajednici na podršci i suradnji, uz poruku „ zajedništvo nas čini jačima pa sve zacrtano činimo sa lakoćom“!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije