RAD NA TERENU

GORNJI MIHALJEVEC Komunalni redar izdao nekoliko upozorenja, opomena i naloga

Tijekom prošle godine komunalni redar Općine Gornji Mihaljevec izdao je niz upozorenja, opomena i naloga, stoji u usvojenom izvještaju načelnika Gorana Lovreca o primjeni agrotehničkih mjera

Zbog onečišćenja i oštećivanja nerazvrstanih cesti izdao je osam upozorenja i jedno rješenje. Izdao je i 13 upozorenja kako bi vlasnici uklonili grane i drveće uz javne ceste. U dva slučaja nepropisno je odložen otpad, dva puta ljude je upozorio da nepropisno prskaju gnojnicom, a u tri navrata kanali su bili nepropisni zbog zaoravanja.

U svim tim slučajevima ljudi su sanirali ono na što su upozoreni. Zbog neodržavanja poljoprivrednih parcela izdano je devet upozorenja i jedno rješenje. Većina je sanirana, ali se u dva slučaja vode upravni postupci. Vlasnik koji je upozoren na ambroziju parcelu je u kratkom roku “pomalčirao”.

-Problem znaju biti neriješeni imovinsko-pravni odnosi, kao i to što stanje ne terenu ne odgovara stanju u zemljišnim knjigama – istaknuto je.


Dodajmo i kako na području općine nisu zabilježeni slučajevi erozije poljoprivrednog zemljišta. Ističe se i kako većina mještana poštuje propis koji zabranjuje zasjenjivanje susjednih parcela na kojima se vrši poljoprivredna proizvodnja te ne sade visoko raslinje uz među.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3598

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije