VELIKO SLAVLJE

FOTO/VIDEO Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec: To je dar s neba

Danas je u Čakovcu zavladalo iznimno svečano ozračje jer je otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Svečanosti su prisustvovali brojni regionalni gosti, obogaćujući događaj svojom prisutnošću.

Među mnogobrojnim uzvanicima našli su se Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, EU zastupnica Sunčana Glavak, varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, župan Međimurske županije Matija Posavec te brojni drugi gosti.

Na samom početku svim prisutnima obratila se ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak, zahvalila na velikoj pomoći i podrški te istaknula odlične rezultate učenika.

Nakon ravnateljice Gordane Ramušćak, obratila se gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

– Grad Čakovec nije osnivač srednjih škola, osnivači smo vrtića i osnovnih škola, a sretni smo i ponosni kad svi naši mladi mogu izabrati toliko željenih zanimanja. Naša suradnja između škola i grada dobro je krenula. Pomaknuli smo neke nove granice i otvorili smo nove prostore. Grad i srednje škole mogu samo zajedno dalje i bolje za boljitak svih, istaknula je gradonačelnica Cividini.

Svima se obratio i župan Matija Posavec.

– Budućnost pripada samo onima koji vjeruju u svoje snove. Vi ste u svoje snove vjerovali, a snovi su se i ostvarili. Otvorenje nije samo veliki dan za vašu školu. Ovo je veliki dan za cijelu Međimursku županiju. Naša ulaganja, naša svijest o važnosti obrazovanja su veoma bitna za sve nas, zaključio je župan Posavec.

Također, osvrnuo se na Dane županije i druge velike međimurske projekte.

Ukratko se obratila i zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak te pohvalila cijelu školu, učenike i nastavnike.

Obratio se i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji se osvrnuo na rad vlade, njezine mogućnosti i novitete u budućem razdoblju.

Kao zadnji govornik, obratio se predsjednik vlade Andrej Plenković.

– Zaista, Škola s osmijehom je najbolji mogući slogan s obzirom na ozračje koje nam Srednja škola Čakovec daje. Ovo je jedna od 30-ak škola u Hrvatskoj koje nadopunjuju naš sustav javnih škola i na koje smo istinski ponosni, istaknuo je premijer Plenković.

Friedhelm Loh, njemački poduzetnik i osnivač zaklade ‘Wertestarter’ koji se među ostalim školama zalaže i za našu, istaknuo je da moramo zahvaliti Bogu na velikom daru te da je nova škola zapravo dar nebesa!

Vrhunac ceremonije bio je trenutak kada su premijer Andrej Plenković i poduzetnik Friedhelm Loh prerezali svečanu vrpcu, označavajući službeno otvaranje nove školske zgrade.

U nekoliko navrata spomenulo se da je preko potrebna i sportska dvorana. Moguće da će se pogledi usmjeriti u izgradnju nove sportske dvorane Srednje škole Čakovec.

U plesnim i glazbenim performansima sudjelovali su učenici Srednje škole Čakovec, Scifidelity Orchestra, Tamara Korunek i ostale profesorice srednje škole Čakovec. Čestitamo im na odličnim nastupima!

Impresivna svečanost označila je važan korak naprijed za obrazovni sustav u Čakovcu te je pružila priliku za veliko slavlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije