zanimljiva knjiga

ČAKOVEC Dođite na predstavljanje knjige ‘Vok je pojel Crvenkapo’ Zdenke Čavić

U utorak 7. svibnja 2024. u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige “Vok je pojel Crvenkapo” autorice Zdenke Čavić

Zdenka Čavić rođena je u Koprivnici gdje je pohađala osnovnu školu i opću gimnaziju. Završila je fakultet u Zagrebu i stekla akademsku titulu (mr. oec.), a potom i diplomu međunarodnog Centra IVORA, za kompjuterski
grafički dizajn u Varaždinu.

Članica je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Varaždinskog književnog društva, Matice hrvatske, Hrvatskog sabora kulture, Udruge za promicanje kulture Kvaka i KUD-a Podravka.

Održava književne radionice na temu zavičajnog govora. Piše na štokavskom standardu i kajkavskom jeziku i sama ilustrira svoje knjige. Do sad je objavila osam knjiga.

Uz niz priznanja, primila je i nagradu Zvonimir Golob za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu u 2023. godini. Knjiga “Vok je pojel Crvenkapo” jedna je od 5 koja je ušla u uži izbor između 34 prijavljenih knjiga u nominaciji za dodjelu Godišnje nagrade Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Antun Branko Šimić.

U programu sudjeluju:

prof. emer.  Stjepan Hranjec, Edita Kutnjak Zlatar, moderatorica, Zlata Bogović i Đurđa Kokanović, interpretatorice stihova. Glazbeni dio: Ivana Tkalec, sopranistica. Glazbena pratnja: Branimir Magdalenić, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije