Darko Horvat (HDZ): Gdje je nestala socijaldemokracija u Hrvatskoj?

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te zajedničkim druženjem u Hodošanu na sportskim terenima, međimurski je HDZ obilježio Dan državnosti.

Predsjedništvo ŽO HDZ-a Međimurja, te Gradski odbor HDZ-a Čakovca, najprije su u Čakovcu u perivoju Zrinskih kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima, položili vijenac te zapalili svijeću, a nakon toga i u Hodošanu kod spomenika poginulim braniteljima. U tamošnjoj je crkvi služena sveta misa za poginule Darka Tišljarića, Zvonka Zrnu, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, te Hrvatsku domovinu.

Predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat, u svom se govoru okupljenima u Hodošanu, osvrnuo na važne datume u novijoj hrvatskoj povijesti, te stvaranja hrvatske države na čelu sa dr. Franjom Tuđmanom.

– Jedino je HDZ bila stranka koja je tada širom otvorila vrata svima koji su poželjeli obnovu nacionalnog, političkog, društvenog i gospodarskog života, istaknuo je D. Horvat, te upozorio na današnju političku i gospodarsku situaciju, te sve lošiji standard građana.

– Gdje je nestala socijaldemokracija u Hrvatskoj, mogu li dvije političke stranke potpuno suprotnog političkog opredjeljenja dovesti Hrvatsku do situacije da Hrvati u njoj dobro žive? Odgovor je “ne”, a to je upravo i glavni razlog današnje depresije i potištenosti velikog broja hrvatskih građana koji su dali glas aktualnoj vlasti, zaključio je D. Horvat.

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak podsjetila je na 25. lipnja kada su u Saboru zastupnici potpisali deklaraciju o hrvatskoj samostalnosti i suverenosti, te je ostvaren višestoljetni san hrvatskog naroda – neovisna, slobodna, demokratska hrvatska država. U tom povijesnom trenutku RH je pokazala snagu i odlučnost svog naroda da sama odlučuje o svojoj sudbini u međunarodnoj zajednici. Kako je naglasila, posebnu zahvalu i danas dugujemo onima iza čijih se koraka rađala sloboda – hrvatskim braniteljima, te hrvatskom državnom vodstvu iz tog vremena, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu.

Prigodnim riječima nazočnima u Hodošanu obratili su se još Zlatko Horvat, Vladimir Ivković, Ivan Markati, priopćili su iz Tajništva HDZ-a Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije