PROSTOR KOJI ĆE PLIJENITI PAŽNJU

ZELENA OAZA I MJESTO ZA ZABAVU U Maloj Subotici uređuju prostor ispred spremišta, stvara se i brijeg za sanjkanje

- Čak i ako snijega ne bude dovoljno, u planu je nabava topa za umjetni snijeg kako bismo omogućili još više zimskih radosti - rekao je načelnik Škvorc

U Maloj Subotici, ispred općinsko-vatrogasnog spremišta, uzdiže se zelena oaza i mjesto za zimske radosti koje će zasigurno privući mnoštvo djece i njihovih obitelji. Pri završetku su radovi na vanjskom uređenju, čime je ovaj prostor dobio potpuno novo lice.

Prošle godine, veći dio radova je već bio obavljen, uključujući asfaltiranje prilaza, platoa, parkinga te postavljanje modernih rasvjetnih tijela koja su dodatno osvijetlila područje i učinila ga sigurnijim za sve korisnike. No, prava transformacija ovog prostora događa se sada, dok se završava s hortikulturnim uređenjem.

“Odlučili smo se za cjelovito uređenje ovog prostora kako bismo stvorili ne samo funkcionalno okruženje već i estetski ugodan ambijent. Izvađeni su panjevi, teren je poravnat, a uskoro će biti posijana nova trava koja će ovo područje pretvoriti u pravu zelenu oazu našeg naselja”, izjavio je načelnik općine Valentino Škvorc.

Jedan od najzanimljivijih dodataka ovom prostoru je mali brijeg koji je formiran od preostalog materijala tijekom iskopa.

“Ovaj brijeg će služiti kao mjesto za sanjkanje tijekom zimskih mjeseci, pružajući mnoštvu djece i mladih jedinstvenu priliku za zabavu i aktivnosti na otvorenom. Čak i ako snijega ne bude dovoljno, u planu je nabava topa za umjetni snijeg kako bismo omogućili još više zimskih radosti”, dodao je Škvorc.

Kako to izgleda i što nam je rekao načelnik Valentino Škvorc – pogledajte u videu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije