OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA BELICA Prisegnula nova vijećnica, načelniku veća plaća, a vijećnicima veće naknade

Nakon što je vijećnik Viktor Herman (SDP) odstupio s mjesta općinskog vijećnika Općine Belica, zamijenila ga je Vesna Braniša s iste izborne liste

Prisegnula je na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica.

Također, općinski vijećnici Općine Belica podržali su izmjene Odluke o visini osnovice i koeficijenta za obračun plaće i naknada te ostalih prava općinskog načelnika kada dužnost obavlja profesionalno čime je povećana naknada načelniku Zvonimiru Taradiju.

– Ispada da sam sebi povećavam koeficijent, no donošenje ove Odluke vezano je za povećanje koeficijenta djelatnicima u predškolskom i školskom sustavu. Desilo se recimo da ravnatelj vrtića, a koji je općinski ima veću plaću od načelnika i jednostavno mi moramo povećati naš koeficijent u skladu s prirodom posla i odgovornosti koje ove funkcije nose.Takav je sustav, to nije naša ideja, obrazložio je Taradi kojem je koeficijent s 3,65 povećan na 4,20. Osim toga usklađena je i plaća pročelnice s pročelničkim koeficijentima u drugim općinama.

– Osim načelnikove plaće, povećane su i naknade vijećnika i članova općinskih radnih tijela. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Belica ima pravo na mjesečnu naknadu u iznosu od 99,54 eura neto, a vijećnici 35 po sjednici, dok članovi radnih tijela imaju pravo na 20 eura naknade također po sjednici.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije