VELIKA TRANSFORMACIJA VRTIĆA

KRENULA DOGRADNJA Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica dobiva dva nova boravka za jasličke skupine

Planirano je da radovi budu završeni za 6 mjeseci, nakon čega će kapacitet vrtića dosegnuti do 150 djece

Danas, 29. travnja, obilježen je početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Potočnica u Maloj Subotici, što predstavlja ključni korak u poboljšanju uvjeta za mališane i njihove obitelji.

Načelnik općine Valentino Škvorc istaknuo je važnost ovog projekta: “Odlučili smo se za dogradnju s obzirom na to da je naš vrtić u potpunosti popunjen te smo podnijeli zahtjev u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1. R1.I1.01 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv.” Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozitivno je ocijenilo prijavu, što je rezultiralo potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Dogradnjom vrtića stvorit će se 2 nova boravka za jasličke skupine, što će značajno smanjiti liste čekanja i omogućiti većem broju mještana da svoju djecu upišu u vrtić.

– Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova za dogradnju vrtića iznosi 791.263,01 eura. Projekt će se financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a Općini Mala Subotica kao korisniku dodijelit će se bespovratna sredstva u iznosu 324.905,43 eura što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja – rekao je Škvorc.

Planirano je da radovi budu završeni za 6 mjeseci, nakon čega će kapacitet vrtića dosegnuti do 150 djece. Općina Mala Subotica jasno pokazuje svoju predanost budućnosti, posebno kroz brigu za najmlađe i projekte koji unaprjeđuju kvalitetu života u općini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije