SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

BELICA Prednjače u odvajanju otpada, odobreno 70 tisuća eura za Muzej krumpira

Općina Belica je najbolja u Hrvatskoj u odvajanju otpada, a dobit će i Muzej krumpira

Općinski vijećnici Općine Belica održali su 18. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj su među ostalim raspravljali o izvješću Plana gospodarenja otpadom tijekom prošle godine. Tijekom rasprave čulo se da je Općina Belica i dalje najbolja općina u Hrvatskoj, a kada je riječ o odvajanju otpada.

– Ljudi odvajaju, savjesni su, uz to i poduzeće Prekom vodi brigu o svojim korisnicima. To je pokazatelj da smo savjesni, rekao je načelnik Zvonimir Taradi. Izvijestio je među ostalim i da je Općini odobreno 70 tisuća eura za projekt Muzeja krumpira što je više nego prvi puta kada su dobili 30 tisuća eura od čega su odustali. Pokazalo se da se isplatilo čekati bolju priliku. Slijedi raspisivanje javne nabave za ovu buduću atrakciju.

– Vrijednost projekta procijenjena je na oko 329 tisuća eura, pa će se uložiti oko 70 posto općinskih sredstava, dok smo 30 posto dobili iz natječaja otkrio je Taradi.

Vijećnici su prihvatili odluku o provedbi projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnji pješačko -biciklističke staze s odvodnjom u Radničkoj ulici u Belici.

– Projekt ćemo prijaviti na raspisani natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iako postoji mogućnost financiranja u sto postotnom iznosu, računamo na manje. Naime za maksimalan broj bodova trebalo bi postaviti podzemne instalacije, a što nama ne treba. Ali ako dobijemo i 70 posto, bit ćemo zadovoljni. Vrijednost radova iznosi nešto više od 489 tisuća eura. Ova odluka nam treba za prijavu projekta, objasnio je Taradi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije