SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINA ŠTRIGOVA Vrtić, kanalizacija, ceste – bit će to velik zalogaj!

Imat će tri jasličke i tri vrtićke skupine. Ovako će izgledati novi vrtić u Štrigovi

Sjednica općinskog vijeća Štrigove počela je predstavljanjem idejnog projekta gradnje dječjeg vrtića. On će biti uklopljen u brijeg iznad doma kulture, a projekt su predstavili arhitekti Marina Mrla i Rok Magdalenić. Imat će tri jasličke i tri vrtićke skupine.

Načelnik Stanislav Rebernik potom je najavio kako polovicom godine kreće gradnja kanalizacijske mreže. Za gradnju mreže i pročistača Općina je Međimurskim vodama – za svoj udio – izdala jamstvo, tj. dvije zadužnice na ukupno 1,028 milijuna eura bez PDV-a.

U tijeku je projektiranje ceste “k Arnušu”, a drugi dio asfaltiranja Slatnjaka slijedi nakon Uskrsa; obje dionice nalaze se na području Grabrovnika. Vrtić, kanalizacija i ceste bit će veliki financijski zalogaj za Općinu. Načelnik je spomenuo i interes investitora za gradnju doma za starije osobe na području Jalšovca, “prema Potrtom kotaču”.

Predsjednik Vijeća Ivan Frlin kazao je kako im je Međimurska županija udovoljila te će Općini darovati školsko igralište, kao i igralište iznad državnog arhiva. Ujedno, Frlin je upozorio da se ponovo aktiviralo klizište kod Monike u Železnoj Gori i treba hitno reagirati u suradnji s Hrvatskim vodama.

Tijekom dnevnog reda Ivana Kelner Tkalčec iznijela je izvještaj o radu Turističke zajednice Općine Štrigova, Stjepan Pozderec o radu komunalnog redarstva, a Stanislav Rebernik o svom načelničkom radu.

Usvojena je odluka kojom se definiraju detalji sufinanciranja uvođenja fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u samostalnom ili mrežnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije