POSJET MEĐIMURJU

MAĐERKIN BREG Župan Posavec pokazao grčkom ministru Avgenakisu pogled s najljepšeg vidikovca

Ministra Avgenkisa zadivile su ljepote našega kraja

U posjetu Međimurju, u četvrtak, 21. ožujka boravio je ministar ruralnog razvoja i prehrane Helenske Republike Lefteris Avgenakis kojeg je dočekao župan Međimurske županije Matija Posavec te razvojnu snagu i ljepotu našega kraja gostu pokazao na mjestu koje to najbolje simbolizira i dočarava – na glasovitom vidikovcu na Mađerkinom bregu.

Župan Posavec upoznao je ministra Avgenakisa s projektnim dosezima Međimurske županije, u čemu smo vodeća regija Hrvatske, te iskorištavanju velikih potencijala prekograničnih projekata, među kojima je bio i projekt CycleSeeing Attractour – CSA, vrijedan 1.463.966 eura, u kojem je rođen vidikovac na Mađerkinom bregu. Danas je vidikovac, koji je Međimurska županija u međuvremenu opremila i orguljama, nezaobilazna turistička točka ovog dijela Europe.

„Ovo je mjesto koje zrcali naše prirodne ljepote, ali i našu orijentiranost održivom turizmu za što smo dobili nagradu Green Destination, kao prvi u našoj zemlji“, istaknuo je župan Posavec gostu tijekom obilaska, te s grčkim ministrom otvorio teme vezane uz mogućnosti suradnje Međimurske županije i grčkih regija: „Zanimljiva nam je mogućnost suradnje na projektu ADRION Transnacionalna mreža autentičnih sela, čiji je naglasak na podizanju svijesti o očuvanju prirodnih i kulturnih dobara, te povezivanju regija obiju država s ciljem promocije prirodnih, kulturnih i enogastronomskih potencijala. Međimurska županija već je dio ovog programa u suradnji s osam zemalja“, kaže župan Posavec i dodaje da je dogovoren skori posjet guvernera jedne od grčkih regija.

Ministra Avgenkisa zadivile su ljepote našega kraja, a u obilasku se upoznao s nizom atrakcija gornjeg Međimurja.

Susretu je prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te ministrica poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske Marija Vučković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije