projekt 'florijan i ja'

FOTO U Dekanovcu obilježena obljetnica rođenja pučkog pisca, pjesnika i kantora Florijana Andrašeca

Cilj ovog projekta je njegovanje kajkavštine i zavičajnog govora

U Domu kulture u Dekanovcu, pred velikim brojem prisutnih, obilježena je obljetnica rođenja pučkog pisca, pjesnika i kantora Florijana Andrašeca kroz školski projekt „Florijan i ja“.

Projekt je realiziran putem izložbe likovnih, literarnih i tehničkih radova, nastalih kroz raspisani natječaj koji je bio upućen osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, kao i školama koje njeguju hrvatski jezik u Republici Mađarskoj.

Na ovom projektu sudjelovalo je 37 škola iz 13 županija (Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-Križevačka, Zagrebačka, Grad Zagreb, Bjelovarsko-bilogorska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska, Primorsko-goranska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska) te dvije države (Republika Hrvatska i Republika Mađarska).

Ukupno je predstavljeno 123 likovna rada, 38 literarnih radova te 14 tehničkih radova. Projekt je također uvršten u službeni program obilježavanja Dana Međimurske županije.

Cilj ovog projekta je njegovanje kajkavštine i zavičajnog govora te poticanje likovnog, literarnog i tehničkog izričaja učenika na temeljima Andrašecovog stvaralaštva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije