DRUGI STE(A)M FESTIVAL Dođite i budite dio programa koji potiče znatiželju i približava znanost na kreativan način

Javna ustanova REDEA i EUROPE DIRECT Čakovec organiziraju drugi STE(A)M festival u Međimurskoj županiji i to u okviru obilježavanja Dana Europe

VRIJEME ODRŽAVANJA: subota, 11. svibnja 2024. godine od 10:00 do 13:00

MJESTO ODRŽAVANJA: Centar znanja, Bana Josipa Jelačića 22, Čakovec

Europska komisija je 2023. i 2024. godinu proglasila Europskom godinom vještina te će sukladno tome tema STE(A)M festivala biti ponovno posvećena vještinama u STE(A)M području koje potiču inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje kako bi pomogli djeci i mladima da nauče učiti i pronalaze sami rješenja problema koristeći logiku i maštu.

Ovogodišnje izdanje trajat će dva dana, prvi dan je rezerviran za programe namijenjene djeci i mladima, a drugi dan je namijenjen široj javnosti. Cilj STE(A)M festivala je popularizacija znanosti svim dobnim skupinama s naglaskom na djeci i mladima, kako bi se potaknula znatiželja i približila znanost na kreativan način.

Ovim putem pozivamo vas da posjetite drugi dan festivala, 11. svibnja od 10 sati u prekrasnom parku Centra znanja Međimurske županije gdje će se održati znanstveni show Hiše eksperimentov iz Ljubljane, vodećeg centra znanosti u Sloveniji.

  • Uz znanstvene show-eve, u 10 sati Plinologija i u 11 sati Zvukologija, bit će izloženo i preko 50 znanstvenih eksperimenata Hiše eksperimentov iz Ljubljane te EDUKIDO radionice koje pomažu djeci da otkriju svijet kroz LEGO® kocke.
  • Ujedno se održava dan otvorenih vrata Ekomuzeja Međimurje malo (Međimurska palača turizma), Metalske jezgre Čakovec gdje se mogu vidjeti 3D printeri velikih dimenzija i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.
  • U sklopu festivala obilježit će se Dan tehničke kulture Međimurske županije na kojoj će se prezentirati aktivnosti članica Zajednice tehničke kulture Međimurske županije (Aeroklub Međimurje, Astronomsko društvo Vega, Autoklub Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Foto kino klub Ivanovec, Mladi informatički stručnjaci, Međimurski informatički klub Čakovec, Nautički klub Labud, Radio klub Međimurje i Zmajarski klub Rode) te izložba “oldtimera” tj. izložba povijesnih automobila i motocikala u organizaciji Oldtimer klub Međimurje i još mnoštvo toga.

Osiguran je besplatan prijevoz električnim vlakićem iz centra grada koji će povezivati Festival prometa i održivog razvoja u organizaciji Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec i STE(A)M festival. 

Sve informacije možete pronaći na linku događanja: https://www.facebook.com/events/960203151967091

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije