KAMPANJA SE ZAHUKTAVA

MATIJA POSAVEC PREDSTAVIO PROGRAM Nezavisna platforma Sjever izlazi samostalno na izbore, a nositelj liste bit će župan Posavec

- Bit ćemo faktor koji će imati snažan utjecaj na parlamentarnu većinu, rekao je Posavec

Danas je u Čakovcu predstavljen program Nezavisne platforme Sjever, stranke na čijoj će listi glavni kandidat biti župan Međimurske županija Matija Posavec. Uz njega su danas nazočili i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec.

Predstavljajući program stranke, Matija Posavec je istaknuo kako je na političkoj sceni Hrvatske danas vidljiva sve veća polarizacija društva, uzrokovana političkim djelovanjem pojedinih opcija.

– Ova polarizacija udaljava politiku od stvarnih problema građana, s raspravama svedenim na prepucavanja. Parlamentarna retorika nedostaje konkretnim rješenjima i vizijom za budućnost. Centralizacija se i dalje provodi ispred decentralizacije, posebno u zdravstvenim ustanovama. Novi i nezavisni politički akteri su nužni za demokratizaciju društva i prilagodbu dinamičnom okruženju.

Nova politička Nezavisna platforma Sjever okuplja slobodnomisleće ljude bez veza s političkim strankama ili ideologijama. Cilj je izgraditi politički i građanski centar, nužan za političku stabilnost. Ova platforma okuplja više od 20 gradonačelnika i načelnika iz tri županije u 3. izbornoj jedinici. Oni će iznijeti listu iskusnih političara s rezultatima, projektima i znanjem za suočavanje s izazovima.

Nezavisna platforma Sjever jamči zaštitu interesa Sjevera, što do sada nije bilo prakse. Politika se mora okrenuti stvarnim problemima i projektima. Budućnost treba biti prioritet, uz odvažnost, spremnost na donošenje odluka i odgovornost za javni interes. Cilj je stvoriti zdravo i napredno društvo te se uspoređivati s najnaprednijim europskim regijama, istaknuo je Matija Posavec.

Nadalje, nova politička paradigma traži ljude koji se bore za istinske demokratske vrijednosti poput otvorenosti i tolerantnosti. Nezavisna platforma će se suočiti s napadima, ali će ostati fokusirana na konstruktivnu politiku i konkretne rezultate. Ponos mora rasti na postignućima građana u različitim područjima, te na visokim standardima radnih prava, zdravstvene skrbi, jednakosti pred zakonom i drugim područjima. Želja je za boljom budućnosti i razvijenom Hrvatskom kao ravnopravnom članicom Europske unije.

– Bit ćemo faktor koji će imati snažan utjecaj na parlamentarnu većinu, a što se tiče mojeg mandata kao župana, ja ću ga završiti, on traje još nešto manje od godinu dana. Nakon toga postoji mogućnost da aktiviram saborski mandat, rekao je Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije