AKTUALNO Župan Matija Posavec objasnio zašto nije htio u koaliciju sa SDP-om

Župan Matija Posavec gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je komentirao nadolazeće parlamentarne izbore

Posavec se kandidirao kao nezavisni, a primarni cilj mu je, kako kaže, zaštita vrijednosti hrvatskog sjevera.

– Sjever Hrvatske je najproduktivniji, gospodarski najsnažniji i najinovativniji hrvatski kraj koji bi mogao biti još više razvijen i još jače vuči da je imao podršku svih vlada, a pogotovo ove Vlade. I sjeveru Hrvatske je uz sve njegove vrijednosti, potrebna jedna snažna regionalna politička opcija koja će promovirati te vrijednosti, nuditi rješenja i na taj način razvijati kraj, piše N1.

Nema koalicije s SDP-om, poručuje.

– Taj izlazak na izbore odbacuje u 3. izbornoj jedinici bilo kakvu mogućnost koaliranja. Imamo kvalitetne ljude i kvalitetne ideje. I ne želimo se u tim koalicijama utapljati u neke kompromise koji nisu vezani za snažnu zaštitu interesa hrvatskog sjevera.

Posavec je otkrio koga će podržati u Saboru ako dobiju mandate.

– Podržat ćemo vladu lijevog centra, ako se to dogodi kao mogućnost. Ako ne, bit ćemo u oporbi.

Mandat županu Posavcu ističe na proljeće 2025. godine, ali kaže kako još nije siguran hoće li nakon toga u Sabor.

Loša suradnja Međimurja i Vlade

“Ja sam cijelo vrijeme živio u altruističkom uvjerenju da je politika kad je netko legitimno izabran, mislim na vladu, da je to onda vlada svih građana Republike Hrvatske, bez obzira na političku orijentaciju. Međutim, to nisam doživio u protekle četiri godine”, tvrdi Posavec, piše N1.

U zadnja dva mjeseca šestero ministara je posjetilo Međimursku županiju, a nitko mu se nije javio, ističe Posavec. “Osim što je politički nekorektno, to je i ljudski nepristojno… Puno brže i puno bolje su se mogle neke stvari napraviti. S tom suradnjom definitivno nisam zadovoljan.”

Matija Posavec dodaje kako je nezadovoljan i time što je država županijama uzela bolnice i smatra da je raspodjela državnih sredstava nepravedna i da ovisi “političkoj boji” koja prevladava u određenim područjima države.

Video pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije