anketa

IZNENAĐENJE PRED IZBORE Milanović ide na izbore, kandidat je za premijera. Za koga ćete glasati?

To znači da ćemo na parlamentarnim izborima, potpuno neočekivano, gledati sraz Milanovića i Plenkovića.

Sedamnaestog travnja, u srijedu bit će neradni dan i izlazimo na izbore, piše Index.hr.

No, pravi šok uslijedio je tek danas popodne. Milanović se pojavio na presici SDP-a i objavio da ide na izbore kao kandidat za premijera SDP-ove koalicije. Zoran Milanović objavio je da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

Za koga ćete glasati? Odgovorite u našoj anketi.

Koga želite za premijera?

  • Zorana Milanovića (75%, 887 Odgovora)
  • Andreja Plenkovića (25%, 298 Odgovora)

Ukupno: 1.185

Loading ... Loading ...

-Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade, -izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio Milanović.

“U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića”, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature. “To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama”, rekao je i dodao da svi legalni, legitimni, pristojni i manje pristojni pokušaji da se to spriječi su završili “zulumom, bezakonjem”.

“Okupit ćemo većinu za vladu nacionalnog spasa”, rekao je.

“Obećajem kao i nekoć odlučnu i čistu vlast”, rekao je. “Lopove, ugnjetače i njihove pomagače izbacit ćemo i zapriječit ćemo im povratak, ovog puta na dugo”, kazao je. “Sa mnom znate na čemu ste”, dodao je. “Sve čestite ljude i stranke pozivam na okupljanje”, rekao je. “Rijeke pravde dolaze. Izlit će se u proljeće”, rekao je, navodi Index.hr.

To znači da ćemo na parlamentarnim izborima, potpuno neočekivano, gledati sraz Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića

Nagađalo se kako će Milanović dati ostavku na mjesto predsjednika, ali on to nije napravio. Poručio je kako će se kandidirati kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a i da će nakon izborne pobjede, u koju je siguran, odstupiti svoje dužnosti Predsjednika Republike .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije